A zord Antarktisznak három csapat  sérült katona vág neki az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból és a Brit Nemzetközösség országaiból. Az expedíció keretein belül nem csak a Déli-sark meghódításáért harcolnak. A kegyetlen körülmények mellett saját sebesüléseiken is felül kell emelkedniük, ami az utat napjaink egyik legnagyobb vállalkozásává teszi.
„A Séta a Sebesültekkel együttműködés mögött rejlő jövőkép, – vagyis hogy visszaintegráljuk a sebesült katonákat a társadalomba – arra a felismerésre épít, hogy ezekben a fiatal emberekben mennyi erő és lelkesedés rejlik. A cél az, hogy eltökéltségüket és energiájukat kihasználva felkészítsük őket az előttük álló kihívásokra. Az expedíció pedig jól példázza, hogy milyen kitartóak és bátrak azok, akik egyenruhát hordanak.” – nyilatkozta 2012 februárjában Őfelsége Harry herceg az expedíció védnöke.

 

A Séta a Sebesültekkel bejelentette legújabb felfedező expedícióját, amely már a harmadik ilyen vállalkozás a 2011-es sikeres északi-sarki utat, és a Mount Everest 2012-es megtámadását követően. A korábbiakkal ellentétben most több csapat is indul, az Egyesült Államokból és a Nemzetközösségből – Új-Zélandról, Kanadából és Ausztráliából – származó sebesült katonák fognak versenyezni a britekkel a 2013 novemberére és decemberére tervezett úton.

Az expedíció négy hétig tart majd, és a csapatok összesen 335 km-t tesznek meg, amit különböző szakaszokra és ellenőrző pontokra osztanak. Minden csapat élére kineveznek egy mentort, egy helyismerettel rendelkező, tapasztalt vezetőt, aki irányítja ez embereket és vigyáz a biztonságukra. Az expedíció során ez lesz a legfontosabb tényező mindenek előtt. A csapatok külön szakértői támogatást és orvosi személyzetet is kapnak, hiszen a Déli-sark zordabb körülményei között a 2011-es északi-sarki kihívások sokszorosa vár majd rájuk.

A 2012-es Everest expedíciót követően ismét a Glenfiddich lesz a brit csapat szponzora. A sebesült katonák pozitív hozáállása visszhangzik a Glenfiddich úttörő lelkületében is, amire nagyon büszkék vagyunk.” – tette hozzá Nick Williamson, a First Drinks Brands globális márkaigazgatója.

Ez az újszerű kezdeményezés kivételes példát ad azokról az emberekről, akik vállalják a természet legkeményebb és legkönyörtelenebb jelenségeit is, továbbá újfent bizonyítja, hogy megfelelő támogatással a sebesült férfiak és nők rendkívüli és inspiráló dolgokra képesek.