IMF. nyugdíjak csökkentése, nyugdíjkorhatár-emelés, családi pótlék csökkentése; személyi jövedelemadó-emelés; privatizáció; utazási kedvezmények csökkentése….

Megismerték a kormánypárti  képviselők az IMF követeléseit. A kemény feltételek ellenére Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy ősszel megegyezéssel zárulnak az IMF/EU-hiteltárgyalások. Az egyeztetést vezető Varga Mihály úgy nyilatkozott, nem kell félni a lehetőségtől, inkább okosan kell használni.

 Tájékoztatást kapott szerda este a Sárváron ülésező Fidesz–KDNP-frakció a kormánytól a Nemzetközi Valutaalap (IMF) feltételeiről – értesült a Magyar Nemzet. Íme, az IMF követeléseinek listája: nyugdíjak csökkentése; nyugdíjkorhatár-emelés; családi pótlék csökkentése; személyi jövedelemadó-emelés; privatizáció; utazási kedvezmények csökkentése; bürokrácialeépítés; általános, értékalapú ingatlanadó; önkormányzatok kiadásainak csökkentése; bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának.

Az előbb ismertetett feltételeken túl a megállapodás akadálya lehet a jegybanki tranzakciós adó, ami az Európai Központi Bank szerint veszélyezteti a magyar jegybank függetlenségét. A BruxInfo úgy értesült, hogy az Európai Bizottság az ügyben várhatóan kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen szeptember 27-én. A testület illetékes szóvivője viszont azt közölte, hogy nincs még brüsszeli állásfoglalás a tranzakciós illetékről.

A pénzügyi tárgyalások adják a Fidesz–KDNP szerdán kezdődött, az őszi parlamenti ülésszak előtti frakcióülésének az egyik fő témáját. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent interjújában elmondta, arra kérte a miniszterelnököt, hogy őszintén beszéljenek a kérdésről, mert a frakcióknak ismerniük kell a részleteket, hogy meg tudják hozni a megfelelő döntést.

A teljes cikket a csütörtöki Magyar Nemzetben olvashatja.