Egyedülálló ötlethez keresi a partnereket az Észak-Alföldi Termál Klaszter Egyesület és a Bihor megyei Vállalkozók Szövetsége. Az elképzelés szerint közös ajánlatokat dolgoznak majd ki a partnereik – a turisztikai szálláshelyek és attrakció helyszínek – a régióba érkező vendégek számára, akik egy hetes pihenőjüket két térségben tölthetnék el, így tulajdonképpen két nyaralást kapnak egy helyett. Ha a vendég például egy hajdúszoboszlói szállodát szemelt ki, a 7 napból ötöt ott töltene, 2 napra pedig elutazhatna Nagyváradra, vagy Bihor megye más frekventált helyszínére. Ugyanez működhetne fordítva, pl. a Félix fürdő vendége ruccan át néhány napra Balmazújvárosra. Így a látogatók egy hét alatt mindkét megye vendégszeretetét megismerhetik, felkereshetik a határon innen és a határon túl elhelyezkedő fürdőket, wellness szolgáltatókat, turisztikai nevezetességeket – és pihenésük leteltével dupla élménnyel térhetnek haza a térségből.
A megvalósítás az Észak-alföldi régióban és a romániai Bihor megyében lévő szállodák, gyógyfürdők, turisztikai attrakciók együttműködésében rejlik, célja, hogy az érintettek felismerjék: nem versenytársak, hanem partnerek. A közösen kiajánlott turisztikai csomagok közös promóciót, közös megjelenést is lehetővé tesznek, az összefogás növelheti a térség vendégforgalmát, emelheti az idegenforgalmi látványosságok ismertségét, így az együttműködésnek az ágazat minden szereplője nyertese lehet.
A hajdúszoboszlói üzleti találkozón az Észak-Alföldi Termál Klaszter Egyesület tagjai mellett Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, ill. a romániai Bihar megye szállodái, gyógyfürdői is képviseltetik magukat, akik ez alkalommal a közös kiajánlás lehetőségének alapjait dolgozzák ki.

 

A rendezvény a „Kis- és középvállalkozások versenyképességének támogatása Bihor, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben, klaszter együttműködésen keresztül (CLUSTERHOOD)” című HURO 1001/239/2.1.2 projekt kódú projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósul meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával. A program célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben élő embereket, közösségeket és gazdasági szereplőket az együttműködésbe bevont térség közös fejlesztésének elősegítése érdekében, a határmenti térség alapvető erősségeire építve. A rendezvény célja, hogy a résztvevők olyan üzleti és kapcsolatteremtő információkhoz jussanak, amelyek segítik a határmenti együttműködéseket a termálvízzel, a termálturizmussal és a Bihor megyei termálklaszter létrehozásával, működtetésével és sikeres fejlődésével kapcsolatosan.

A 3. Üzleti találkozó szervezője az Észak-alföldi Termál Klaszter Egyesület és a Bihar megyei Vállalkozók Szövetsége. A rendezvénynek a 2012. szeptember 06-án, a hajdúszoboszlói Hotel Korona ad otthont.