A magyar és az osztrák ajánlatok ellenére a kanadai Magna, a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója úgy döntött, hogy az egykor a Warszawákat, majd a nagy Polskikat (FIAT 125p), aztán Opeleket és Daewookat készítő varsói FSO autógyárban fog Miniket és Infinitiket gyártani.
Nálunk rosszak a vállalati kilátások
A Bloomberg nemrég hazai vállalatvezetőket kérdezett a kedvezőtlen magyar beruházási kilátások okáról. Az összkép rendkívül szomorú: a nemzetközi vállalatok hazai cégei hiányolják a kiszámíthatóságot és felróják a váratlan új különadókat, amelyek rombolták a befektetők bizalmát. De az is sokat elmond, hogy a legtöbben nem merték névvel vállalni a nyilatkozatot, attól tartva, hogy sérülnének üzleti érdekeik, ha nyíltan kritizálnák a kormányt.
A Takarékbank és Buda-Cash elemzői szerint ráadásul várhatóan tovább fog folytatódni a visszaesés, a beruházási aktivitás messze alatta fog maradni a régiós versenytársainknak.
A vezető lengyel gazdasági napilap, a Dziennik Gazeta Prawna értesülései szerint még ebben a hónapban aláírják erről a szerződést a vállalat tulajdonosával, az ukrán AvtoZAZ-zal. A hírekből egyelőre nem derült ki, megveszik-e az üzemet, vagy szolgáltatási, esetleg egyéb megállapodást kötnek, idézi a Napi Gazdaság.
A Magna 1 milliárd zlotyt, több mint 70 milliárd forintot fektet be a gyárba, ahol kezdetben 2-3 ezer, a teljes kapacitás (állítólag akár évi 200 ezer autó) elérésekor 7-8 ezer embert fognak alkalmazni.