Már csak néhányat kell aludni, és elstartol városunk legnagyobb őszi fesztiválja, a Miskolci Sörfesztivál, amelyen rengeteg fellépőt hallgathatunk meg, miközben több, mint százféle sörből válogathatunk és megkóstolhatjuk a Miskolczi Ínyenc kolbászt és perecet is.

 

A szervezők célja, létrehozni egy komplex, nagyszabású, széles igényeket kielégítő rendezvényt, megadva a sör szerelmeseinek a könnyed, felszabadult közös ünneplés örömét, a söriparnak a régi dicsőségét – megalkotva a nyárvége utolsó nagy buliját. Ehhez pedig minden adott lesz szeptember 6-9. között Miskolcon a Népkertben. A buli csütörtökön 16 órától startol, – hivatalos megnyitó 19 órakor a Miskolc Színpadon – a másik három napon déltől várják a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat egészen éjfélig, míg a zárónapon este 11-ig.

A népkertet a Sportcsarnokkal együtt teljesen lezárják, az Országzászló marad ki a fesztiválterületből, illetve a Vígadó, melynek a megközelítése is zavartalan lesz a Király utca felől. Az építkezés és kordonozás hétfőn indul. Útlezárás, terelés nem lesz, tudtuk meg a szervezőktől, viszont lezárják a sportcsarnok és a könyvtár melletti parkolót is. Egyébként is azt javasolják mindenkinek, hogy tömegközlekedéssel közelítse inkább meg a Népkertet, a program zárása után is adott lesz a menetrend szerint a hazajutás a város minden részébe. Az MVK szakemberei azonban a helyszínen figyelik majd az utas számokat, és, ha szükség lenne rá, akkor rásegítő járatokat is munkába állítanak. Ideiglenes taxisdrosztot is kialakítanak a Görgey utcai buszmegálló mellett, a Sportcsarnok bejáratával szembeni gyalogátkelő előtti placcon, így nem lesz nehéz taxit sem fogni, ha valaki azt választaná.

Bejárat két irányból lesz a fesztiválterületre, a könyvtár előtt és a Király utca irányából lehet majd belépni. Napijegyet és bérletet váltani a helyszínen lehet, illetve online foglalni. A kapott karszalag szabad ki-be járást biztosít a fesztiválozó számára az adott napon. Fontos tudnivaló, hogy a fesztiválon készpénzforgalom nincs! Online rendszer működik majd, az úgynevezett pay-pass rendszer, melynek keretében 10 feltöltő helyen lehet majd kártyákat felölteni pénzzel, és aztán azzal fizethetünk. A pay-pass kártyákat készpénzzel, bankkártyával, vagy akár SZÉP Kártyával is meg lehet vásárolni!  minap.hu