A szóbeszéd szerint Vezsenynél  a régi fahíd bedőlt a folyóba, miközben tankok is lehettek rajta. A második világháborúban elsüllyedt tankot keresnek a Tiszában. Az idősek szóbeszéde szerint a szovjet előrenyomulás során Vezsenynél a régi fahíd bedőlt a folyóba, miközben tankok is lehettek rajta. A Magyar Roncskutató Egyesület tagjai hamarosan átvizsgálják a folyószakaszt – számolt be az M1 Híradója.

Az átkelőtől csónakkal könnyen el lehet jutni az egykori híd maradványaihoz. Azt mondják, ha valóban vannak tankok a vízben, akkor azoknak itt kell lenniük. A révészek korábban találtak is a mederben vaskereteket, köveket, oszlopokat, amik a hídról származhattak.

Én véleményem szerint, hogyha itt tankok is borultak be, akkor ezt a felszerelésüknek és a tudásuknak köszönhetően a katonák ki tudták emelni, amikor beborult, a pontos helyét is tudták akkor még neki – mondta Szabó Zsolt révész.

Azóta a tankokat senki sem próbálta meg kiemelni, mert a Tisza itt alacsony vízállásnál is 4-5 méter mély.

A Magyar Roncskutató Egyesület tagjai néhány nappal ezelőtt a helyszínen jártak, és információkat gyűjtöttek a történetről. A szakemberek úgy tervezik, hogy a közeljövőben visszatérnek, és átvizsgálják ezt a folyószakaszt, akkor majd kiderül, hogy valóban van-e tank a víz alatt.