A napokban a Borsod megyei Sajószentpéteren  négy cigánybűnöző támadt rá egy nyomozóra, akinek a szájába – sajtóértesülések szerint – pisztolycsövet dugtak, s aki ezt követően csak saját lélekjelenlétének köszönhetően tudott elmenekülni. A történtek kapcsán tartott sajtótájékoztatót pénteken a Jobbik.

 

Az eset súlyos látlelete annak, hová vezet az a liberális politika, amely a bűnözőket dédelgeti, a rendőröket pedig megfosztja a kemény és határozott intézkedés lehetőségétől – fogalmazott Jakab Péter a Jobbik Borsod megyei alelnöke. A politikus szerint, az a négy elkövető, aki kezet emelt az egyenruhásra, a Jobbik Magyarországán minden bizonnyal már nem élne: a rendőr a helyszínen lőtte volna le őket egytől egyig. Az, hogy ehelyett az egyik elkövető a rendőr szájába pisztolyt dugott jól mutatja, Borsodban „nem a rendőr, hanem a bűnöző viszi a vadászpuskát”.

Vajon a történtek után mitől várja a kormány az emberek biztonságérzetének a javulását – tette fel a kérdést Jakab, majd így fogalmazott: Sajószentpéter után vajon kihez forduljon a lakosság, ha hasonló kaliberű cigánybűnözők támadják meg? A legközelebbi rendőrhöz, akit lehet, hogy hamarabb lőnek le, mint a segélykérőt? Vagy egyszerűen csak szenvedjük el a bűncselekményt és próbáljunk túlélni?

22 év után Borsodban megvalósulni látszik az az abszurditás, hogy nem pusztán azt a kérdést kell feltennünk, ki védi meg a lakosságot, de azt is, hogy ki védi meg a rendőrt a bűnözőktől – mondta a megyei alelnök hozzátéve, egy valóban felelős kormány számára Sajószentpéter vészharang kellene, hogy legyen.

„A borsodi emberek nevében arra kérem a kormányt, húzza ki a fejét végre a homokból, és haladéktalanul lásson hozzá a Jobbik közrendvédelmi koncepciójának a megvalósításához. Nem kellene megvárni, hogy az a bizonyos pisztoly ott a rendőr szájában egyszer valóban elsüljön”, zárta gondolatait Jakab Péter.