A szervezők  családi és gyermekprogramokkal is várják a látogatókat: lesz gyermektáncház, népi játékokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők, valamint veterán és új autókat is láthatnak. A délelőtt 9 és délután 3 óra között tartó programhoz szép számban csatlakoztak a Széchenyi utcán boltot üzemeltetők is, közel 70 üzlet vasárnap is nyitva lesz és akciókkal készülnek.
Mindezt kiegészíti a Szünnap Ünnep, a Miskolci Nemzeti Színház társulatának egész napos laza programja, amelyben a színház körüli területet a nyugalom szigetévé varázsolva ismertetik meg a társulat tagjai az arra járókat a kikapcsolódás különböző formáival, többek között bárki pingpongozhat a színészekkel, mesét és színész sztorikat hallgatnak, vagy rock and roll partin vehetnek részt.
És még mindig nincs vége a programoknak, ugyanis a „Miskolczi Lacikonya” – Gasztro Téren bemutatják a Miskolczi Ínyenc Kolbászt, bóklászhatunk a KrePP – Művészpiacon és megtekinthetjük a T-dance tánciskola nyílt napját.
Csalogató programok
Mint azt Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere elmondta, nagy szükség van az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekre, hiszen két épületért nem utaznak a turisták több száz kilométert. Egy tartalmas program miatt azonban sokan jöhetnek el hozzánk és tölthetnek itt hosszabb időt is. Ehhez pedig új és érdekes programok kellenek.