A jövő hét elején aláírhatják  az 1300 nyugdíjasról gondoskodó Arany Alkony idősotthonokat birtokló cégcsoport megvásárlásáról szóló szerződést. Az idős emberek sorsát kézbe vevő két európai zsidó alapítvány nem kíván a nyilvánosság elé lépni. 
A szükséges dokumentumok készen állnak, már csak a szerződéskötés időpontjában és a helyszínben kell megállapodniuk a feleknek. Ám ez sem könnyű feladvány. Az ingatlanokat birtokló Medicatus cégcsoport négy, részben külföldi tulajdonosokkal bíró cégből – Medicatus Kft., Medicatus-SPC Kft., KIN-RUD Kft., illetve a Belmondo Kft. – áll, míg a vevők Brüsszelből érkeznek.
– Az idős emberek és a hitközség segítségére siető két európai zsidó alapítvány egyelőre nem kíván a nyilvánosság elé lépni. A szerződés tartalmáról és a vételárról sem szeretnének információkat adni – hárítja el az erre vonatkozó kérdéseket Nógrádi Bálint, az Arany Alkony idősotthonok üzemeltetésére, illetve az épületek fenntartására vállalkozó Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) gazdasági vezetője.