Eva Varhalioková Rezesová útja Miskolcon át vezetett

Szinte az összes szlovák  napilap Eva Varhalioková Rezesová magyarországi balesetével foglalkozik.
„Szlovákia” egykor második leggazdagabb embere, Alexander Rezes lánya korábban is gyakori szereplője volt a bulvárlapoknak. A dúsgazdag és befolyásos család a kilencvenes években szinte bármit megengedhetett magának Felvidéken. (Eva Varholíková kék ruhában ….élénk társasági életet vittek Kassán!)
„Tipikus multimilliomos papának a kedvenc kislánya, aki, mikor a jogi karra járt Kassán, és néha-néha betévedt az iskolába, akkor az iskola előtt parkolta a Jaguárját. Aztán férjhez ment egy ismert szlovák hokistához. Úgy tudom, hogy ez a házasság tönkrement” – mondta el a Duna híradónak Soltész Árpád gazdasági újságíró.
Később tönkrement a második házassága is egy ismert üzletemberrel. „Rendszeresen járt ide az éjszakai órákban megnehezíteni az én és családom életét. Szemmel látható volt, hogy alkohol befolyása alatt állt” – mondta Erik Fischer, a volt férj, akinek házánál a nő megjelent hétfő este a baleset előtt – már ekkor részeg volt.
A második férjével történt szóváltás után bele is tolatott a szomszéd kerítésébe.
Azután elindult Csonka-Magyarországra. Kassától Miskolcon át Kerekharasztig, körülbelül 200 kilométert vezetett részegen. Lehet, hogy el is aludt a volánnál, mikor kedd hajnalban belerohant egy előtte haladó autóba, amelyben két 50-60 év körüli karácsondi házaspár utazott. Az autó kigyulladt, a négy utasból hárman azonnal meghaltak.
„Tele van a világ sokkal veszélyesebb emberekkel, aki már a Rezeséktől is fél ma, amikor a befolyásuk gyakorlatilag nulla. Valamennyi pénzük ugyan még maradt, tehát nem szegény emberek. Megengedhetnek maguknak néhány szép villát, jobb kocsikat, de tényleges politikai, gazdasági befolyásuk ma már nincs. Azok az alvilági figurák is, akikkel állítólag a ’90-es években összeköttetésben voltak, ma már vagy halottak, vagy sok éves börtönbüntetésüket töltik” – mondta Soltész Árpád.