Nyilt levél Kriza Ákos polgármesternek! Tisztelt Polgármester mester Úr!

Szeretném megköszönni önnek és munkatársainak, hogy ilyen nagy figyelmet fordítottak a XV. Borsodi Sörfesztiválra. Időt, pénzt és fáradságot nem kímélve mindent megtettek azért, hogy ez a fesztivál ne jöhessen létre. Hol erővel, hol fenyegetéssel, de elérték, hogy egyetlen alkalmas területet se bérelhessünk ki. Az előzetesen megbeszélt helyszín tulajdonosát is” meggyőzték”, hogy lemondjon az 1 M forintos bérleti díjról . Ha fele ennyi energiát fordítottak volna az ötlet támogatására, mint ellene , igazán nagyszerű fesztivál születhetett volna.

 

 

Köszönöm önöknek magam és az egyesület nevében, hogy több ezer miskolci fiatal és fiatal lelkű ember szórakozását akadályozták meg csak azért, hogy az ön által támogatott szeptemberi fesztivál esetleges konkurenciáját kiiktassák. Nem akartunk mást csak egy kis fesztivált magunknak, miskolciaknak. Legendás, miskolci kötődésű zenekarokat sikerült megnyernünk, mint pld: a Swetter, Kabinet Rt., Excelsior, de szívesen vállalták a fellépést a mai kor ismertebb és a jövendő feltörekvő zenekarai.

Köszönöm Önnek, hogy ismételten bebizonyította, az Ön számára nem sokat érünk. Nem egy miskolciak által rendezett, a miskolci zenekarok színe-javát felvonultató fesztivált támogat, hanem egy olyat, melyet egy Törökbálinti, 1.2 M forint alaptőkével, frissen alakult kft. szervez, mely az adóját is oda fizeti és semmilyen fesztiválrendezői tapasztalata sincs. Mi, akik Miskolcon születtünk, itt jártunk iskolába, itt éltünk és élünk, itt fizetünk adót, itt dolgozunk és sokan itt is fogunk nyugodni. Mi vérbeli Miskolciak, miért ezt érdemeljük?

Az ön választási jelmondata volt: együtt, közösen, helyben!

Ebből most mi maradt meg?

Köszönöm, hogy újra fiatalnak érezhetem magam, hiszen visszahozta városunkba a 70-es évek politikai hangulatát.

Miskolc 2012-08-07 Molnár Gábor

MÉZ-Miskolci Élő Zene Közhasznú Egyesület