Miskolcon a foci érdekében kinyírják a sportok királynőjét

Miskolcon minden atléta az MVSI színeiben sportol. Tigyi József szakágvezető aggodalommal figyeli a diósgyőri helyzetet és természetesen képben van, ha a műanyagpályáról van szó.
– Mintegy száz atléta jelene és jövője forog kockán – közölte a szakágvezető. – Ami most Diósgyőrött van, az a világ szégyene. A pályával senki nem foglalkozik, az lassan már használhatatlan és az állaga folyamatosan romlik, komoly versenyt már nem lehet rendezni rajta. Edzeni azonban még tudunk és ez a legfontosabb. Ha felszedik a műanyagot és máshol nem építenek helyette semmit, akkor a sportok királynője egyszerűen meghal a megyeszékhelyen, hiszen manapság a salak szóba sem jöhet. Ahhoz kétség sem férhet, hogy kizárólag az egyetemi komplexum az ideális megoldás, ha a pálya áthelyezéséről beszélünk, mert az MVSC stadionja kiesik, a Kubik megközelítése bezártsága miatt nehézkes, ráadásul jelenleg bizonytalan a jövője, a Győri kapuban lévő Ifjúsági sporttelep pedig kicsi… Mi annyit tehetünk, hogy minden követ megmozgatunk annak érdekében, hogy Diósgyőrött addig ne szedjék fel a rekortánt, amíg máshol nem építenek helyette semmit. Mert közhely ugyan, de igaz: rombolni könnyű, építeni nehéz.
Csak a pénzről nem
Dr. Szabó Brigitta, a Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint rendkívül fontos, hogy a gyerekek rekortánon tudjanak felkészülni.
– A diósgyőri stadionban lévő pálya sajnos nagyon elhanyagolt állapotban van – jegyezte meg az ügyvezető igazgató. – Mivel nélkülözhetetlen, mindenképpen felújításra szorul, vagy újat kell építeni. Személy szerint nagyon örülnék annak, ha a döntéshozók az új mellett tennék le a voksukat. A rekonstrukció sarkalatos pontja a könnyűatléták elhelyezése, de például a távol- és a magasugrógödröt is el kell majd helyezni. Megvalósulását segítheti, hogy a mindennapos testnevelés keretében heti két órában atlétikai alapképzést kell kapnia a gyerekeknek és ebben már az új pályán részesülhetnének.
Az ügyvezető igazgató kijelentette, hogy az általa vezetett MVSI-nek – mint százszázalékos önkormányzati fenntartású intézménynek – nincs pénze az új pálya felépítésére, arra a kérdésünkre pedig nem kívánt válaszolni, hogy „kinek” kellene előteremtenie a kivitelezéshez szükséges 200 millió forintot-írja a boon.hu