Tisztelt Sajtó! Tisztelt  Érdeklődő!

 

Pozitív irány a folyékony hulladékra vonatkozó szabálysértési törvényben.

2012 Április 15.-től változás történt a szabálysértési törvény területén. Megalkotásra került a 2012. évi II. törvény a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról.

Az új szabálysértési törvény rendelkezik arról, hogy az a személy, aki a háztartásában képződő folyékony hulladékát nem megfelelően helyezi el az szabálysértést követ el és akár szabálysértési őrizetbe is vehető.

Tekintettel arra, hogy Egyesületünk 2012. május 17.-én 9.00 környezetvédelmi ellenőrzésen a hatóság embereivel együtt észlelte a folyékony hulladék nem megfelelő elhelyezését, (szabálysértést) http://www.youtube.com/watch?v=rJdEKVsD3HI&feature=youtu.be mely azóta ÉKO: 382794-4/2012 és a ÉKO: 382794-4/2012. ikt. sz határozatban hivatalosan is megállapításra került. (szigetelt szennyvíztároló hiánya, ill a szennyvizet az utcára öntik)

Mivel a rendőrségnél a szabálysértés bejelentésre nem került, ezért egyesületünk a hosszú távú és maradéktalan törvényi előírások megvalósulása érdekében a szabálysértési bejelentést megtette.

A dokumentumok alapján megvalósul a 2012. évi II. törvény Vízszennyezés 245. § (1) Aki
b) a szennyvíz vagy a szennyezőanyag ártalommentes elhelyezését, illetve a felszíni vagy felszín alatti vízbe történő bevezetését nem a jogszabályban, a jogszabály alapján kiadott hatósági előírásban meghatározott módon valósítja meg,
Köztisztasági szabálysértés 196. § (1) Aki (2) Aki települési szilárd vagy folyékony hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen rak le vagy helyez el, szabálysértést követ el.

Kértük az eljáró rendőrséget, hogy a szabálysértési eljárást indítsák meg.

Miskolc 2012-08.01.

Tisztelettel:

Szemes István Elnök

Települések Megmaradásáért Egyesület

Miskolc

„Érpataki modell” Miskolci bázis

Bővebben:

http://www.miskolcmegmaradasaert.eoldal.hu/

http://erpatakimodell.hu/

http://www.erpatak.hu/