Az akkor már fáradékony és étvágytalan Barniról 2011 augusztusában derült ki, hogy súlyos beteg: a csontvelő vérképzési zavara miatti vérszegénység okozza a tüneteket. A kisfiúnak kéthavonta be kellett feküdnie a kórházba, hogy vért kapjon. Ha nem segítenek rajta, könnyen kialakul nála a leukémia, ami akár végzetes is lehet.

 

– Rengeteg injekción, utazáson és fájdalmon van túl Barni – sóhajtott Murvainé Keresztesi Enikő (23), a két fiú anyukája. – Kicsi babaként rengeteget aludt, de alig evett. A kivizsgáláskor derült ki, hogy nagy a baj, vérre van szüksége. Körülbelül 2–3 havonta jártunk a kórházba, ami nagyon megviselte a kisfiam. Időközben azonban kiderült, új családtag érkezik, állapotos lettem Balázzsal.

A szülők rettegtek, hogy Balázs is örökli testvére betegségét, mégis vállalták a rizikót és kivizsgálások sora után világra jött a legkisebb Murvai.
– Hallottunk már az őssejt-kezelésről, de Barni születésekor fel sem merült bennünk, hogy szükségünk lehet rá. A miskolci kórház gyermekonkológiai osztályának főorvosa, dr. Nagy Kálmán javasolta, hogy próbáljuk meg levetetni Balázs köldökzsinór vérét.

Januárban megszületett a második kisfiunk és a KRIO Őssejtbank segítségével sikerült a beavatkozás. Kiderült, Balázs megfelelő donor, így májusban befeküdtünk a kórházba és két hét múlva már túl is estünk a transzplantáción – mondta megkönnyebbülve Enikő.

Két hónap elteltével Barni eredményei kiválóak, Balázsnak köszönhetően-írja a blikk.hu

B. K.