Nem ajánlott cserélhető objektíves géppel menni az Olimpiára

A játékokat szervező vezetők  figyelmeztetést adtak ki a nézőknek, mely szerint ne vigyenek DSLR fényképezőgépet a Wembley stadionba.

 A intelem tárgya most kivételesen nem a terrorveszély, hanem az attól való félelem, hogy a médiaakkreditációval nem rendelkező átlagemberek az eseményekről szóló engedély nélkül rögzített fotókkal és videókkal árasztják el az internetet, illetve a YouTube csatornákat. A nyilatkozat érdekes azt figyelembe véve, hogy semmilyen konkrét utasítást nem közöltek a biztonsági személyzettel, miszerint mi a különbség a profi és a nem profi eszközök között, ráadásul napjainkban a „lakossági” típusok között is sok a cserélhető objektíves.

Más létesítményeknél csak a nagy zoomátfogású objektíveket nevezték meg tiltottnak, konkrétan 30 centiméteres mérethatárt határoztak meg. A Wembley szóvivője, Keith Cooper szerint ezzel szemben semmifajta komolyabb gépet nem engednek bevinni, és mivel kitiltás esetén a bejáratnál nem tartanak fenn megőrzőhelyet, közölte: „kétely esetén hagyják otthon az eszközt”. Kifejtette, hogy a szervezők azért nem konkrét terméklista alapján dolgoznak, mivel az alapos vizsgálat az emberek feltorlódását okozná a beléptetőkapuknál, és várakozása szerint a döntés csak a közönség törtrészét kitevő hobbifotósokra lesz kihatással.

A londoni olimpia néhány stadionja

„Tény, hogy ez nem egy egzakt meghatározás, de érzésünk szerint a korlátozás a múltban eddig is működött, miért változtatnánk rajta.” A labdarugó szövetség (Football Association, FA) szóvivője az AP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy ugyanaz a biztonsági személyzet lesz, mint más eseményeknél, és eddig nem volt ezzel kapcsolatos problémájuk. „A stadion gyakorlatias álláspontra helyezkedik, és van tapasztalata a dolog kezelésében. Ha egy hatalmas objektívet látunk valószínűleg nem fogjuk beengedni.”

Az AP megpróbálta elérni az üggyel kapcsolatban a 2012-es londoni játékok egyik főszponzora, a Panasonic illetékeseit, mivel a minap indították új termékvonaluk reklámkampányát. Az első olimpiai focimeccs július 29-én lesz a Wembleyben, az A csoportban Nagy Britannia és az Egyesült Arab Emirátusok között.