Visszavonta 490 millió forintos  költségvetési módosító javaslatát a fideszes dr. Zsiga Marcell és Sebestyén László. 
„A stadion északi és déli szektorainak állaga napjainkra vészesen leromlott, sőt, a déli oldalon életveszélyes néhány szektor állapota. Módosító indítványunkkal kezdeményezzük a stadion fejlesztését. Ennek nyomán megvalósulhatna a déli szektorok elbontása, új lelátó megépítése. A fejlesztés tartalmazná a közönség számára használatos vizesblokkok modernizációját, eredményjelző beszerzését. Ennek eredményeként a stadion végre nemzetközi mérkőzések, koncertek, egyéb nívós rendezvények megrendezésére is alkalmassá válhatna. A beruházás a 2013. év III.-IV. negyedévére készülhetne el”. Ez szerepel abban a módosító indítványban, melyet két miskolci fideszes képviselő, dr. Zsiga Marcell és Sebestyén László nyújtott be Magyarország jövő évi költségvetéséhez június 20-án. A módosítót azonban nem fogadta el a múlt heti szavazáskor a parlamenti többség, a két képviselő ugyanis minden különösebb magyarázat nélkül visszavonta javaslatát.

 

Ez az, amit a miskolci szocialista parlamenti képviselők sem értenek. Dr. Varga László többek között erről is beszélt csütörtöki, miskolci tájékoztatóján. Mint mondta, a miskolci MSZP-s képviselők készek támogatni minden olyan javaslatot, amely a város épülését szolgálja. Csakhogy a stadion fejlesztésére beadott 490 millió forintot érintő módosító indítványt dr. Zsiga Marcell és Sebestyén László visszavonta.

A képviselő szólt arról is, hogy korábban ők maguk is indítványozták a stadion fejlesztését (konkrétan azt kérték, hogy ne csak a debreceni, hanem a diósgyőri stadion rekonstrukcióját is támogassa az állam), ám módosítójukat a kormányzópárt lesöpörte az asztalról. Csakúgy, mint 2010 óta az összes többi költségvetési témában benyújtott módosító indítványukat. Pedig ezek a módosítók nagy többségében ugyanazok a módosítók voltak, amelyeket a fideszes képviselők, még mint ellenzéki képviselők szerettek volna elfogadtatni a Házzal az előző ciklusban.

A stadionnal kapcsolatos legfrissebb történések ugyanakkor dr. Varga László szerint azt eredményezik, hogy továbbra is áll Miskolcra: a még a szocialista városvezetés által elindított beruházásokat ugyan folytatják, befejezik, nagy volumenű új fejlesztéseket, ami kizárólag a fideszes képviselők lobbitevékenységén, a városvezetés által benyújtott pályázatokon múlna, viszont továbbra sem indítanak.

A szocialista képviselő szerint ráadásul a fideszes városvezetés még a korábban elindított beruházásokat sem tudja tisztességesen menedzselni, jó példa erre a Selyemréti Strandfürdő ügye, vagy a Zöld Nyíl villamosfejlesztési program. A strand rekonstrukcióját leállították, vitába, perbe keveredve a saját maguk által kiválasztott kivitelezővel, utóbbi ügyben pedig olyan döntéseket hoznak, mint például a legdrágább ajánlatot benyújtó villamosgyártó győztessé nyilvánítása, amelyek törvényességi szempontból legalábbis is aggályosak (az MSZP nemrégiben feljelentést is tett ebben az ügyben).

*

A stadionfejlesztésnek folytatódnia kell, és a stadionfejlesztés folytatódni is fog – így reagált dr. Zsiga Marcell a dr. Varga László által elmondottakra a minap.hu hasábjain.

Mint mondta, a módosító indítvánnyal, melyről dr. Varga László is beszélt, jelezni szerették volna, hogy igenis igény van további fejlesztésekre Diósgyőrben, olyanokra, melyek „kielégítik a szurkolói igényeket kielégítik és javítják a stadionban a komfortkörülményeket”.

Szerinte a fejlesztésekre minden remény meg is van, hiszen az elmúlt időszak egyeztetéseinek köszönhetően további TAO-s forrásokat biztosíthatnak a DVTK stadion fejlesztésére (ez, ugye, azért mégsem ugyanaz, mint a célzott költségvetési támogatás, ami ezen felül érkezett volna, ráadásul a TAO-program a klubtulajdonos cége által befizetett társasági adó egy részét irányítja át sportfejlesztési célokra. Ehhez annyi köze van dr. Zsiga Marcellnek, mint mondjuk az ÉszakOnline-nak – megj. a szerk.).

Arról viszont, hogy miért vonták vissza a módosító indítványukat, dr. Zsiga Marcell a minap.hu-nak egy árva szót sem mondott. eszakonline.hu