Szabad vállalkozási zónákat  alakítanának ki az ország leghátrányosabb területein, s az ott működő cégeknek kedvezményeket adnának – írta szerdai számában a Magyar Nemzet.
A napilap értesülése szerint az Orbán Viktor által meghirdetett munkahelyvédelmi akciótervben eredetileg egy ilyen pont is szerepelt, de végül kimaradt a nyilvánosság előtt július elején bejelentett csomagból, ugyanakkor akár része lehet annak az ősszel bemutatandó beruházásösztönző tervnek, amelyre egy korábbi nyilatkozatában utalt a kormányfő.
A lap úgy tudja, az eredeti elképzelések szerint az érintett cégek a társasági adóban lényegesen enyhébb feltételekkel juthatnának hozzá fejlesztési adókedvezményekhez. Másrészt azon vállalkozásoknak, amelyek a fejlesztési adókedvezményt is igénybe veszik, a szociális hozzájárulási adó mértéke 100 ezer forint bruttó bérig 14 százalék lenne a jelenlegi 27 helyett.
A lapnak pontosan meg nem nevezett kormányzati források elmondták azt is, hogy a kormány eredeti szándékai szerint ezeket a kedvezményeket a beruházás kezdete utáni öt évben lehetne igénybe venni.