Festettek és betonoztak a Holcim önkéntesei

Huszonkilenc önkéntes 204  órányi munkájával szépítette a miskolci Jókai Mór Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kerítését, illetve fejlesztette a zalaegerszegi Bogáncs Állatvédő Egyesület telephelyét a Holcim Hungária Zrt. szervezésében. Az idén 100 esztendős Holcim Csoport munkatársai a centenárium évében az „Együtt a közösségért” program keretében civil és non-profit szervezeteknél végeznek önkéntes munkát, így ennek köszönhetően festettek, illetve betonoztak a két helyszínen. A Holcim munkatársai eddig 1089 órányi önkéntes munkát teljesítettek.

 

A Holcim Hungária Zrt. mindig igyekezett jó kapcsolatot ápolni környezete intézményeivel és civil szervezeteivel, amelyet alátámaszt az idén meghirdetett „Együtt a közösségért” önkéntes program is. Ennek keretében a svájci cég 19 munkatársa néhány szülő segítségével a miskolci Jókai Mór Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény körülbelül 120 méter hosszú kerítését lecsiszolta, majd lefestette.

„Az önkéntes munkánknak több üzenete is volt. Egyrészt szerettük volna megmutatni, hogy a szülőknek nem csak az elvárásaikat kell megfogalmazniuk az iskola felé, hanem adott esetben segíteni is lehet az intézményt, másrészt pedig jó példát akartunk mutatni a gyerekeknek is, akik láthatták, hogy néha tennünk kell a környezetünk szépítéséért. Nagyon örülök annak, hogy a Holcim önkéntesei az ország szinte minden részéről csatlakoztak kezdeményezésünkhöz. Jó érzés volt a mindennapi rohanásban megállni egy kicsit és segíteni, ráadásul sokkal többet kaptunk ettől az önkéntes munkától, mint amire előzetesen számítottunk. Jó lenne hagyományt teremteni ebből a programból.” – mondta Kárpáti Beáta, a miskolci önkéntes munka főszervezője.

„A kerítés festésében nemcsak miskolci, de nyíregyházi, tatabányai, debreceni és lábatlani dolgozók is részt vettek a Holcim részéről, akikhez a 3. b osztályos tanulók szülei csatlakoztak. Egy teljes család is kivette a részét a munkából, gyerek ecsetet is be kellett szereznünk. A munkát jó ízű közösségi megmozdulássá tette az önkéntesség, ami jutalma minden összefogásnak. A másik oldalon, az iskola oldalán jelentkező hozadék pedig a rendezettebb külső környezet lett, amit a Jókai teljes közössége nevében köszönünk meg a  segítőknek, és a támogatónak.”– emelte ki Kiss Klára, a 10 éves miskolci Jókai Mór Református Általános Iskola igazgatója.

A Holcim dolgozói nemcsak Miskolcon, hanem Zalaegerszegen is önkénteskedtek. A zalai megyeszékhelyen 6 Holcim munkatárs a Bogáncs Állatvédő Egyesület telephelyén végzett betonozási munkát, és felállították az új kerítés oszlopait is. Ennek segítségével két új kennelt alakítanak ki a zsúfolásig megtelt menhelyen.

„Munkatársaink 80 %-a már eddig is végzett önkéntes munkát, ám a centenárium alkalmából egy évnek megfelelő munkaórát ajánlottak fel a helyi közösségek javára. Meggyőződésem, hogy a jelenlegi változásokkal és kihívásokkal teli helyzetben fontosabb a társadalmi összefogás, mint valaha. A vállalásból az eddig megvalósított tizenhárom programban már 1089 órányi önkéntes munkát teljesítettünk” – nyilatkozta Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója.

Az idén 100 éves, 70 országban jelen lévő nagyvállalat 80 ezer embernek ad munkát világszerte.

A Holcim Hungária Zrt.
A Holcim Hungária Zrt. Magyarország egyik vezető cement- és betongyártó, valamint kavicskitermelő vállalata, melynek 2011-ben elért nettó árbevétele 17,926 milliárd forint (IFRS) volt. Magyarországon a Holcim 413 főt foglalkoztat (2011.12.31-i adat). A társaság társadalmi felelősségvállalás területén végzett kiemelkedő tevékenységét 2009-ben a CSR Hungary díjjal ismerték el, 2010-ben a vállalat elnyerte a Figyelő TOP 200 Társadalmi Elkötelezettség díját. A fenntartható építészetet népszerűsítő kampánya 2011-ben a European Excellence Awards nemzetközi kommunikációs díjat, 2012-ben pedig a világ egyik legrangosabb amerikai kommunikációs folyóirata, a The Holmes Report Sabre Awards díját nyerte el. További információért, kérjük, látogasson el a www.holcim.hu weboldalra.