Nagy kihívás előtt áll  a miskolci Önkormányzat.

 

Részletek:

Mint ismeretes Miskolc MJV Önkormányzata lakásnak nem minősülő helyiségekre is, mint pl: szerszámosbódé, földbe ásott lyuk, /verem/ borospince, disznóól, fából épített tároló, /faház/ stb is kiadta a lakcímkártyát.

A BAZ Megyei Kormányhivatal szerint viszont csak lakásra (épület) adható ki lakcímigazolvány az alábbiak szerint:, így az eddigi lakcímkártya kiadási gyakorlat teljesen törvénytelen. Tisztelt Szerkesztőség! Tisztelt Érdeklődők!

https://acrobat.com/app.html#d=SFr29ayuU7lz*XZX5HJN0Q

– „hatályos jogszabályokat minden szervnek és természetes személynek be kell tartania.”
– „lakásnak nem minősített ingatlanokat a címnyilvántartás lakás megjelöléssel nem tartalmazhatja, így ezek tekintetében lakcímbejelentést tudomásul venni nem lehet”
– ” lakcímet igazoló hatósági igazolványt (a továbbiakban. lakcímkártya) ilyen ingatlanra vonatkozóan kiállítani szintén nem lehetséges.”
– „Amennyiben a cím nem szerepel a címnyilvántartásban és annak létét a bejelentő hitelt érdemlő módon nem tudja igazolni, úgy a bejelentést el kell utasítani, mely esetben természetesen nem állítható ki lakcímkártya”
– „lakcímet létesíteni kizárólag meglévő épületekre, épületrészre, vagy helyiségre vonatkozóan lehet, üres telekre nem lehet beköltözni, így azon lakcímet sem lehet létesíteni.”

A fentiek alapján a jelenlegi városvezetés nagy kihívás elé néz a lyukóbányában, Bábonyibércen, történelmi Avason stb. helyeken.

Sajnálatosan a törvényeket értelmezni tudó és képes személyek segítségét folyamatosan elutasítják, azzal az indokkal, hogy a törvényeket betartani kívánók nem kompromisszumkészek, ezzel azt üzenve, hogy ezek az állapotok nekik megfelelőek, tarthatóak és konzerválhatóak.

Egyesületünk továbbra is fel kívánja tárni a hatóságok által elkövetett törvénysértéseket és ez ügyben a törvényes állapotok helyreállítása érdekében a megfelelő lépéseket továbbra is meg fogjuk tenni.

Tisztelettel:

Szemes István elnök

Települések Megmaradásáért Egyesület

Miskolc

További részletek:

http://www.miskolcmegmaradasaert.eoldal.hu/