Meg van a gyilkos?  Bándyt meztelenül találták meg

A rendőrség nem cáfolta,  hogy legalább két embert vettek őrizetbe a meggyilkolt pszichológus ügyében. Egyiküket állítólag megverték, ezért a pécsi intenzíven ápolják. Mivel a rendőrök korábban a tettes azonosítására alkalmas DNS-nyomokat rögzítettek a holttest környezetében, hamar el kell dőlnie, hogy jó nyomon jártak-e.
Több embert fogott el a rendőrség Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyével kapcsolatban – értesült rendőrségi forrásokból az MTI. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta az információt. Csak annyit közölt, hogy a rendőrség honlapján szerepelnek azok az információk, amelyeket hivatalosan közölni kívánnak.
Megvan a tettes
Vasárnap éjfél után az Index megírta, hogy a meggyilkolt pszichológus édesanyja, Bándy Edit a Facebook-on közölte: „megvan a tettes”. A Hír TV teletextje szerint a tv tudósítóját a helyiek arról értesítették, hogy a rendőrök két férfit vittek el kihallgatásra. Azt írták: a helyszínen olyan tárgyakat találtak, amelyek a meggyilkolt lányé lehettek. Egy facebookos emlékcsoport szerint az elkövetőt intenzíven ápolják egy pécsi kórházban, mert valakik megverték.
Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap a Hír Tv-nek azt nyilatkozta: meggyőződése szerint néhány napon belül elfogják a tettest, közlése szerint a rendőrök nyomon vannak Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyével kapcsolatban.
A Hír TV beszámolója szerint a rendőrök több órán át hallgatták ki azt a férfit, akinek információi lehetnek a pszichológusnő gyilkosáról. A férfi szombaton Pécsett kereste meg a Hír TV stábját, elmondása szerint egy ismerősére ráillenek azok a személyiségjegyek, amelyeket a rendőrség megadott a tettesről.
Könnyű lesz azonosítani
A bama.hu korábban úgy értesült, hogy a boncolás megállapításai, illetve a holttest megtalálásának helyszínén rögzített nyomok értékes információkat szolgáltattak a rendőröknek. A tettes kézre kerítését segíti az anyagmaradványokból nyert DNS-minta, amelynek alapján elfogását követően egyértelműen azonosítható lesz a gyilkos. Nem kizárt, hogy éppen a minta segített a tettes(ek) azonosításában.
Hatala József országos rendőrfőkapitány szerdán egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít elfogni a pécsi rendőrségi pszichológus gyilkosát. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság aznap este a rendőrség internetes oldalán azt közölte: a nyomravezetőnek vállalnia kell, hogy tanúként részt vesz az eljárásban, a védelméhez szükséges intézkedéseket a hatóság megteszi.
Hazafelé sétált
A 25 éves rendőrségi pszichológusnak július 8-ára, vasárnapra virradóra veszett nyoma, amikor egy szórakozóhelyről hazafelé tartott. Lemeztelenített holttestére több mint három nappal később, július 11-én egy arra sétáló család talált rá, egy a lakásához közeli bokros árok mélyén, a pécsi Délibáb utcában.
A nő feltehetően szexuális indíttatású gyilkosság áldozata lett, legalábbis a lemeztelenített holttest alapján erre lehet következetni. Azt ugyanakkor a nyomozók egyelőre nem közölték, hogy Bándyt megerőszakolták-e.