Nagy a baj. Megint elkezdtek „fészekrakózni”, vagyis ismét rám kenni, hogy én hoztam be a városba fészekrakókat. A tévében a polgármester, nyilatkozatokban a fideszes fullajtárok vették elő a régi nótát. Egyszer már bejött, sokan elhitték az aljas rágalmat és meg is nyerték a választásokat. Ám azóta eltelt majnem két év. Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért ragaszkodnak ennyire kétségbeesetten egykori hazugságaikhoz?

 

De akkor, mi lehet a valós ok? Mitől félnek ennyire a várost „vezetők”, ha a legprimitívebb eszközöktől sem riadnak vissza? Talán rosszul áll az évszázad pere? Esetleg kiderülhet, hogy nemcsak egy ember áll az aljas fészekrakó-csalás mögött? Az köztudott, hogy az egyik fővádlott fideszes, de nincsenek-e a háttérben R. Gy.-nél sokkal nagyobb nevek?

Meglehet. De ami ennél nagyobb baj, hogy egyre nyilvánvalóbb: egy város működtetése kezd a nyakukba szakadni. Miért? A válasz egyszerű. Piti, alkalmatlan emberek próbálnak úrrá lenni a maguk okozta nehézségeken. A polgármester és pereputtya. Nincs pénz! – magyarázkodnak mindenfelé, miközben milliókkal tömik zsebüket. Elzavarták a hozzáértőket, megfélemlítették a megmaradtakat és most csodálkoznak, hogy nem mennek a dolgok. Sorban állnak meg a beruházások, vészhelyzetbe került a villamosprogram, a város elhanyagolt, gondozatlan. Egyedül saját embereik „fészekrakásában” sikeresek. Minden fontos helyen osztálytársak, barátok, barátnők! Az már tényleg mindennek a teteje, hogy most már az egykori iskolatárs anyósát(!) is sikerült igazgatónak kinevezni!

Csűrhe, csűrhe! – kiabálnák a város lakói, ha egyszer ki mernének állni az emberek elé. Mondjuk az Avasi és a Földes Gimnázium tanárai, diákjai és a szülők elé! Mondjuk azok elé, akiknek azt ígérték, hogy újraindítják a kohászatot! Mondjuk azok elé, akiket kormányuk segítségével a teljes reménytelenségbe taszítottak! Folytathatnám a sort, de minek? Ezek egyszerűen félnek a nyilvánosságtól, a vitától! Félnek az emberek véleményétől, mert akkor azzal kellene szembesülniük, amiről hallani sem akarnak!

Nagyon nagy baj, hogy ilyen nehéz helyzetben ennyire gyáva és alkalmatlan alakok kerültek a város kormányrúdjához! Napjaik meg vannak számlálva!