Védelmi pénzt kértek, bilincset kaptak a cigányok – a vásárosnaményi CKÖ elnöke volt a bandavezér

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság é  a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Akció Osztályának munkatársai zsarolás megalapozott gyanúja miatt július 10-én elfogtak egy 44 éves vásárosnaményi, valamint három 22-24-55 éves jándi cigányt. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak pénzt követeltek egy helyi vállalkozótól annak fejében, hogy biztosítják vállalkozása zavartalan működését. A zsarolók a sértettet veréssel fenyegették, amennyiben nem adja át az általuk követelt félmillió forintot.
A gyanúsítottak elfogására a pénz átadásának helyszínén, az átadást követően került sor. A rendőrség a négy gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat – adta hírül Fedor Rita r. főhadnagy, az MRFK sajtószóvivője.
A bilincsbe vert zsarolók egyike Balogh Róbert, a vásárosnaményi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke. Az elkövetőket állítólag egy bátor vállalkozó játszotta a rendőrség kezére, aki úgy döntött, nem enged a fenyegetéseknek. Úgy tett, mint aki elfogadja az „üzleti ajánlatot”, ugyanakkor értesítette a bűnüldözőket a történésekről, így védelmi pénz helyett végül bilincset kaptak a cigányok.