Egy  szír-török befektetőcsoport akarja feléleszteni a kohászatot Diósgyőrben. A régi használatba vétele helyett egy új acélgyártó üzemet és folyamatos öntőművet létesítenek pár száz méterrel arrébb a Diósgyőri Ipari Parkban.
Az erre alapított Miskolc Steel Mills Kft. beadta a hatóságokhoz a szükséges engedélyekhez a kérelmeket – az előzetes vizsgálati dokumentáció 2012. július 30-ig tekinthető meg az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségen, valamint miskolci önkormányzat Építési és Környezetvédelmi Hatósági Osztályán ügyfélfogadási időben.
Információnk szerint a DAM közel 600 ezer tonna éves kapacitásával szemben az új acélmű 2 hengersoros 300 ezer tonna/éves kapacitású mini-mill lesz. A berendezések összessége új, korszerű, a BAT (Best Available Technology, azaz a legjobb elérhető technológia) előírásainak maximálisan megfelel majd. A társaság 300 embernek ad munkát közvetlenül, míg a beszállítók és kapcsolt szolgáltatások révén további 700 embernek biztosíthat megélhetést-írja a boon.hu