A Blikk szerint Bándy Kata  gyilkosa eldobhatta áldozata mobiltelefonját, de saját mobiljára nem biztos, hogy gondolt. A rendőrség már elemzi az adótoronyra feljelentkező hívásokat.

 Mint megírtuk: a 25 éves Bándy Kata holttestét a korábbi információkkal szemben már vasárnap 4-5 óra körül a Kiss Ernő–Délibáb utcától néhány méterre fekvő szemetes árokba hajította a gyilkos, aki a Blikk szerint Kata telefonját eldobhatta. „Vasárnap este az egyik barátnője próbálta hívni, de akkor már hiába” – mondta korábban a lapnak Bándy Pál, Kata édesapja. „Az hamar kiderült, hogy a lányom mobiltelefonjának cellainformációjával a rendőrök nem jutottak eredményre” – tette hozzá.

A kérdés az, hogy a gyilkos gondolt-e saját készülékére, ugyanis, ha a telefon be volt kapcsolva, annak mozgása utólag is lekövethető a szolgáltatónál – írja a Blikk, mely a helyszíntől légvonalban néhány száz méterre három mobilátjátszót is összeszámolt. A lap úgy tudja, a nyomozók máris elemzik az adótoronyra feljelentkező hívásokat.

Azt nézik, hogy a gyilkosság időpontjában hányan és kik telefonáltak egymással. Őket el fogja számoltatni a rendőrség és azokat is, akik a környéken laknak, vagy ebben az időpontban arra jártak, buliból mentek haza, vagy munkába igyekeztek, valamint az áldozat kapcsolatrendszerében lévő több száz embert – például az iskola- és a munkatársakat, barátokat – is feltérképezik.

Korábbi eseteket vizsgálnak

A nyomozók átnézik, elszámoltatják az elmúlt 10 év szexuáliserőszak-tevőit, vagy azokat, akik nőket vertek meg. Szerintük ugyanis a gyilkos nem először támadt, de feltehetően először ölt. Így különösen odafigyelnek arra a támadásra, ami néhány héttel a kegyetlen tett előtt történt. Akkor a nőnek szerencsére sikerült elmenekülnie – írja a lap, mely úgy tudjuk, a lány minden holmiját megtalálták, a gyilkos nem vitt magával semmit.

Mint korábban megírtuk, a 25 éves rendőrségi pszichológus, Bándy Kata szombatról vasárnapra virradóra tűnt el Pécsen, utoljára hajnali kettő körül rögzítette egy térfigyelő kamera néhány száz méterre az otthonától. Az eltűnt lány holttestét szerda délután találták meg Pécsett, a lakásától nem túl messzi bokros területen.

Úgy tudjuk, a fiatal nőt megfojtották és meg is erőszakolhatták, a Bama.hu információi szerint koponyasérülést is szenvedhetett a lány.

A PécsMa.hu csütörtökön délelőtt azt írta: információik szerint a rendőrség egy középkorú férfit gyanúsít a gyilkossággal, Zsobrák Péter sajtószóvivő azonban nem erősítette meg a lap információt. A rendőrség egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki bármilyen információval szolgál a bűncselekmény körülményeiről.
www.hvg.hu