Bezárhatja Mezőkövesdi gyárát és  Mexikóba telepítheti át itteni termelését a Remy autóipari beszállító – közölte az Origo a cég közleményére hivatkozva. A gyárbezárással a portál szerint 400-500 ember veszítheti el munkahelyét.  

 

Bezárhatja mezőkövesdi gyárát egy multinacionális autóipari beszállító, a Remy – erősítette meg Origo információit a társaság. A Remy Automotive Kft. közleménye szerint anyacége, a Remy International felülvizsgálta a teljes gyártási stratégiáját.

„Az európai értékesítés továbbra is alatta marad annak, amit a belátható jövőre vonatkozólag reméltünk. Az alacsony értékesítés miatt a mezőkövesdi termelést jelentősebb beruházás nélkül átvehetik más telephelyeink Mexikóban, Kínában, Dél-Koreában és Miskolcon” – idézte a közleményt az Origo.

A cég hozzátette, hogy június 27-én tájékoztatták az alkalmazottainkat arról, hogy megkezdtek „egy jogi konzultációs folyamatot, és amennyiben megerősítést nyer, ez az indítvány sajnos a mezőkövesdi gyártási részleg bezárásához vezethet”. Az Origónak arra a kérdésére, hogy mit takar a jogi folyamat és mikor várható döntés az esetleges gyárbezárásról, a cég nem válaszolt.

A portál helyi forrásai szerint a gyárban 400-500-an dolgozhatnak.