A Ringier megválna  a napilap kiadójában meglévő többségi tulajdonrészétől.

 Visszakozna a Népszabadság Zrt. teljes felvásárlásától a Ringier AG, sőt a svájci lapkiadó a kiadóban eddig meglévő többségi tulajdonrészét is eladná – tudta meg a hvg.hu. A múlt héten erről tárgyaltak Berlinben a Népszabadság tulajdonosai a Ringier-nél tanácsadói tisztséget betöltő Gerhard Schröder volt német kancellár közvetítésével.

A Ringier tavaly még megvette volna a kisebbségi tulajdonos Szabad Sajtó Alapítvány 27 százalékos tulajdonrészét; sőt, a HVG úgy tudja, hogy júniusra az adásvételről szóló megállapodás aláírása is készen állt.

A HVG információit Mihók Attila, a Ringier vezérigazgatója nem kommentálta, ugyanakkor szocialista forrásaik megerősítették a lapnak, hogy a Ringier egy euróért felajánlotta a Népszabadság Zrt. többségi tulajdonrészét a Szabad Sajtó Alapítványnak.

Több, a Népszabadság ügyeit jól ismerő forrás szerint Michael Ringier döntését az is befolyásolta, hogy a napilap első negyedéves teljesítménye nem a korábbi várakozások szerint alakult.

A Szabad Sajtó Alapítványban tavaly decemberben zajlott hatalomváltás, erről azon melegében Földes György, a régi vezető beszélt lapunknak. Januári elemzésünket a lap helyzetéről, várható jövőjéről, valamint az akkori ígéreteket itt olvashatják.

www.hvg.hu