Az egyre inkább elterjedő ízesített söröket a cukortartalmuk miatt sokan nem részesítik előnyben. Idén nyárra ugyanakkor megszületett a Borsodi Friss Citrom ZERO, a legújabb ízesített sör. Ezzel az újítással a Borsodi megtartotta a citromos sör frissítő ízét, ZERO cukor hozzáadásával – áll a vállalat közleményében.
A természetes citromlével kevert könnyű sör, leheletnyi narancsos utóízzel, 2%-os alkoholtartalommal járul hozzá a felfrissüléshez – fogalmaz a közlemény.„A sörök esetében is reagálnunk kell napjaink fogyasztói igényeire, hiszen a csökkentett kalóriatartalmú ételek és italok egyre nagyobb teret hódítanak – nyilatkozta Sükösd Zsuzsa, a Borsodi Sörgyár jogi és vállalati kapcsolatok igazgatója. A hölgyek körében is népszerű ízesített söreink között hívtuk életre ezt a 2%-os alkoholtartalmú, de hozzáadott cukrot nem tartalmazó sört – tette hozzá.
A Borsodi Friss Citrom ZERO minden fél literéből kihagytak 2,5 db kockacukrot, így ZERO lemondással élvezheti bárki a citromos ízesítésű, friss sört. Van, aki a kávét, van, aki a teát issza cukor nélkül, élvezve annak ízeit és zamatát. Mások az élet számtalan helyzetében nem hajlandóak lemondani a cukorról, legyen szó a fagyiról, vagy akár az ebéd utáni desszertről. Mindkét csoport esetében igaz, hogy maguk dönthetnek arról, választják-e a hozzáadott cukrot, vagy sem. A Borsodi Friss család – az új terméknek köszönhetően – immár mindenkinek kínál alternatívát. A Borsodi íze, a citrom frissessége és a 2% alkoholtartalom ugyanaz, a Borsodi Friss Citrom ZERO esetében viszont nincs hozzáadott cukor – derül ki a közleményből.
www.agromonitor.hu