Sajtótájékoztatón reagált hétfőn Kriza Ákos, Miskolc polgármesterének félévértékelőjére Földesi Norbert, az MSZP városi frakciójának vezetője, illetve Szihalmi Péter, az ellenzéki párt miskolci alelnöke.

 

Szihalmi Péter cáfolta, hogy az előző városvezetés gazdaságpolitikája hibás lett volna, mint mondta, 20 milliárd forintos önerővel 120 milliárdos fejlesztés valósítottak meg nyolc év alatt (köztük említette egyebek mellett a DVTK Stadion rekonstrukciót, a Szinva teraszt, a Hősök terét, és a villamosprojektet is).

Hozzátette, a mostani városvezetés tönkretette a Miskolc Holdingot, az operafesztivált, új munkahelyeket pedig nem hozott létre. A politikus véleménye szerint ráadásul egyre több helyről hallani, hogy a fészekrakó botrányban is benne volt a jelenlegi városvezetés, hogy abból politikai hasznot hajtson magának.

Szihalmi Péter beszélt arról is, hogy bár a polgármester félévértékelőjében azt mondja, elkötelezett a munkahelyteremtés iránt, ez nem látszik, hiszen a példának hozott új Bosch csarnokban nincsen szerepük, és a közmunkaprogram újraindítására pedig nem lett volna szükség, ha korábban a szerinte jól működő, a szocialisták által létrehozottat nem alakítják át.

 

A politikusok végül élő, akár televíziós vitára invitálták Kriza Ákos polgármestert, ahol arra is választ várnak tőle, hogy kitalálta-e már, mit kíván kezdeni Miskolccal-írja a minap.hu