Az elmúlt esztendőkben alaposan kinőtte magát az ózdi fiatalok által szervezett strandkézilabda torna. Eleinte többnyire baráti társaságokból verbuvált csapatok bontogatták a szárnyaikat, most azonban már a régió egyik legrangosabb eseményét rendezik meg az ózdi strandon. A lebonyolítás nem változik. Július 13-a és 15-e között, az utánpótlás és a felnőtt férfi és női csapatok is lehetőséget kapnak. Mészáros Gyula, a torna egyik szervezője érdeklődésünkre elmondta: idén az Ózdi Kézilabda Clubbal karöltve bonyolítják le a kupát, így az utánpótlásra még nagyobb hangsúlyt tudnak fektetni. A fiataloké a pénteki nap lesz, szombaton és vasárnap pedig a felnőttek veszik birtokba a két homokos küzdőteret.
– Azt szeretnénk, ha nagyon sok fiatal ismerné meg ezt a szép idénysportágat – tette hozzá Mészáros Gyula. – Éppen ezért a lehető legtöbb csapattal kívánjuk lebonyolítani a fiatalok küzdelmét. A felnőtteknél is színes lesz a mezőny. A tervek szerint külföldi gárdák is érkeznek, de a hazai élcsapatok közül több is bemutatkozik nálunk. Terveink szerint a szombati programot a lehető legtovább kitoljuk, ha minden jól alakul, akkor még villanyfényes találkozót is láthatnak majd a standra kilátogató érdeklődők.
Ózdról a fináléba
Újdonságot jelent a VII. Ózdi Strandkézilabda EBT és Kvalifikációs Kupa esetében, hogy a torna történetében először a férfi és a női győztes kvalifikálja magát az országos döntőre. A tornára egyébként nevezéseket még az utolsó napokban is elfogadnak, bővebb információ Mészáros Gyulától a +36 20 579-65-38-as telefonszámon kérhető.
www.boon.hu