Július 21-22-én  immár hatodik alkalommal rendezik meg a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokat.

 A Gyógynövénynapok megálmodója a közismert bükki füves ember, Szabó György. Gyuri bácsi a régi családi hagyományt követve készíti egyedülálló gyógyteáit. E két nap alatt a növényekkel való gyógyítás tudományát, a gyógynövények titkait osztja meg a látogatókkal.

A rendezvényt a hagyományos augusztusi időpontnál azért rendezik korábban, mert a természet ekkor még frissebb, zöldebb arcát mutatja. A Gyógynövénynapokra egyébként évről évre egyre többen látogatnak el. tavaly közel 9 ezren vettek részt a rendezvényen, és a szervezők az idén is legalább ennyi látogatót várnak a festői szépségű bükki faluba. Már csak azért is, mert a mostani Gyógynövénynapokra várják az előadók közé Dr. Papp Lajos szívsebészt csakúgy, mint Böjte Csaba ferencesrendi szerzetest.
Az úgynevezett szakmai programok mellett gyógytea kóstolás, egyéni tanácsadás, és szűrővizsgálatok is lesznek. De felfedezhetik a kilátogatók a bükki tájat és megnézhetik Gyuri bácsi gyógynövénykertjét is. A háziasszony Kertész Zsuzsa lesz.

www.boon.hu