Úgy tűnik, egyelőre elkerülték megyénket  a nagyobb százazfű- és erdőtüzek, a tűzgyújtási tilalom elrendelésétől szombat reggelig mindössze 8-9 ilyen esethez kellett vonulniuk a borsodi tűzoltóknak, egyik sem érintett nagyobb területet.

 Mint ismeretes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága július 3-ától rendelt általános tűzgyújtási tilalmat megyénkben, amelyet később országos tilalom követett. A napok óta tartó hőség kiszárította a földet és a növényeket, ilyenkor minden könnyen lángra kaphat, így a tiltás idején tüzet gyújtani még a kijelölt tűzrakóhelyeken sem szabad.

Rinyu Zsuzsanna, a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak elmondta, a tilalom elrendelésétől szombat reggelig mindössze 8-9 szárazfűtűzhöz kellett vonulniuk a borsodi tűzoltóknak, egyik sem volt kiemelt fokozatú, nem érintett nagyobb területet.

A szóvivő ismételten felhívta a figyelmet, hogy tilos a tűzgyújtás még a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is. Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók fokozottan figyeljenek arra, hogy égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el. Aki a tűzgyújtási tilalomra vonatkozó rendelkezéseket megszegi, bírsággal sújtható.

www.minap.hu