Sárkányhajó Roadshow-tól a  hivatalos megnyitón át Tátrai „Tibuszékig” már az első napon is sokszínű és nagy érdeklődéssel kísért volt a TVK Triatlon Nagyhét kínálata.

 A mai nyitányon a sárkányhajósok kaptak bemutatkozási lehetőséget. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület közreműködésével megrendezett Roadshow keretében az érdeklődő tíz tagú iskolai, céges és amatőr csapatok a Dísztavon kijelölt 100 méteres pályán, sprint-távon vetélkedhettek.

Az esti, Dísztéren megtartott hivatalos megnyitó ünnepségen, melyen a Tiszaújvárosi Fúvószenekar és Majorette csoport működött közre, a Szervező Bizottság két társelnöke, Bráz György, Tiszaújváros polgármestere és dr. Márkus Gábor főrendező köszöntötte az egybegyűlteket.
Az első koncertet, a Kreaktív színpadon a Bányai Unplugged fellépése jelentette, majd ugyanott a Palermo Boogie Gang lépett a pódiumra. A főműsorszámot a nagyszínpadon,este 8-tól a Tátrai Band és Charlie fergeteges, teltházas koncertje jelentette.
A vasárnapi folytatásban a PELLET Bogratlon-Bográcsfőző Fesztivál jelenti a főprogramot. E közben sétáló népzenészek járják majd a Dísztó körül kialakított főzőhelyeket. 10 órakor kezdődik az RC-modell (hajó, repülő, helikopter, autó) bemutató. A Kiskalász zenekar 10.30-kor lép a KreAktív színpadra. Délben kezdődik a szombati roadshow-val felvezetett sárkányhajó verseny, mely tavalytól a korábbi hetes-kenu viadalt váltotta fel. A Városháztéren a Vasárnapi ebéd csábítja a gasztronómia iránt érdeklődőket. Az Agyagbanda gyermek-táncházat tart, majd a nagyszínpadon Szakos Andrea és a Ghymes együtttes váltja egymást.
A TVK Triatlon Nagyhét teljes programját a www.tvkmalitriatlon.hu honlapon lehet olvasni.

Trwww.boon.hu