Egy ügyvédi iroda , amely mögött amerikai befektetők állnak, egy forintért megvásárolja a Neo FM kereskedelmi rádiót üzemeltető FM1 Zrt.-t, és átvállalja a cég csaknem 600 millió forintos, a médiahatóság felé fennálló tartozását – írta a Népszabadság szombaton.

 A lap információi szerint az FM1 Zrt. 100 százalékának eladásáról szóló szerződés csak akkor lép életbe, ha a médiahatóság is belegyezik abba, hogy miután az új tulajdonos kifizeti a tartozásokat, és leteszi a bankgaranciát, megmarad a Neo FM műsor-szolgáltatási szerződése, így a rádió tovább működhet.

A Médiatanács június 20-án mondta fel a kereskedelmi rádió műsor-szolgáltatási szerződését, azzal az indokkal, hogy a menedzsment nem élt a számára kidolgozott, az adósság rendezését célzó mentőcsomaggal. Az FM1 mintegy 600 millió forint műsor-szolgáltatási díjat és a halmozódó tartozás miatt korábban kiszabott bírságot nem fizetett be, illetve nem tette le a szerződésben vállalt 150 milliós bankgaranciát – emlékeztet a Népszabadság.

Az FM1 június 19-én csődvédelmet kért, valamint 500 milliós váltót ajánlott fel tartozása fejében – írta a lap, hozzátéve, hogy a cég a napokban fellebbezett a műsor-szolgáltatási szerződés felmondása ellen.