Már követhetetlen mi történik Kazincbarcikán..

Kazincbarcika önkormányzata  válaszközleményben reagált az egészségügyi államtitkárság közleményére. Eszerint „A 2012. július 3-án kiadott önkormányzati sajtócikkünk elején dr. Héjja Mária kórházigazgató nyilatkozott azokról a változásokról, melyek a kazincbarcikai kórházban történtek július elsejét követően.
Ebben a »semmi nem változik ígéretek« fordulatot a cikk írója azért használta, mert Tamás Barnabás, a térség országgyűlési képviselője, Demeter Zoltán, Negrutz Ágoston és Pogány István helyi politikusok szóban és írásban folyamatosan ezt hangoztatták az új kórházi struktúra kapcsán.
Ezt a Putnoki Városi TV és a KVTV több felvétele, szórólapok, nyilatkozatok bizonyítják. A kérdéses mondatrészt szó szerint ezektől a helyi politikusoktól idézte az újságíró – ezért is került idézőjelbe – a főigazgató nyilatkozata elejére, ami sokak számára félreértelmezhető volt; ezt tehát nem a főigazgató vagy a minisztérium állította”, áll a közleményben.
„Dr. Héjja Mária nyilatkozatában semmi olyat nem mondott, ami ne felelne meg a valóságnak, „a semmi nem változik ígéretek” nem az ő szavai, hanem olyan helyi politikusoké, akik a témában folyamatosan és nyilvánosan ezt hangoztatták. Az ominózus mondatrész tehát a helyi közéleti politikusok ígérete, és nem Dr. Héjja Mária kritikája az egészségügyi kormányzat felé”, teszi hozzá a közlemény.