Hatáskör és illetékesség  hiánya miatt mégsem a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz a miskolci ügyekben.
Áttette a miskolci szocialisták 77 feljelentését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályához a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság – értesült az ÉszakOnline. A hajdúságiak határozatában a hatáskör és az illetékesség hiánya szerepel indoklásként.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, az MSZP miskolci elnöksége és a párt miskolci önkormányzati frakciója az elmúlt héten pénteken 77 ügyben tett feljelentést ismeretlen tettes ellen Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon. Mint akkor elmondták, azért fordultak a rendőrséghez, mert álláspontjuk szerint 2010 októbere óta a miskolci önkormányzat, illetve a város 100 százalékos tulajdonában álló Miskolc Holding gazdálkodása során különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények gyanúja merült fel.

Akkor elhangzott: azért nem Miskolcon tették meg a feljelentést, mert korábban már előfordult, hogy a borsodi rendőrök elfogultságra hivatkozva kérték, más főkapitányság nyomozzon az adott ügyben. Most is vannak például olyan miskolci ügyek, amelyeket a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgál ki.