Június 7-én szombaton a Mapei Kft . közel 100 munkatársának részvételével, társadalmi felelősségvállalás keretében újítják fel a Lórántffy Zsuzsanna Tagóvodát Miskolcon. A Mapei Kft. önkéntesei kívül, belül újjávarázsolják az óvodát, melyhez biztosítják a szükséges anyagokat is.

 

Az óvoda nagyon leromlott állapotban van, melyet tovább tetézett, hogy a közelben lévő patak 2010-ben kiáradt, és elárasztotta az egyik melléképületet. A tervek szerint a kezdeményezés keretében az óvoda épülete és udvara szinte teljesen megújul:

Felújításra kerül a folyosó, ahová a több évtizedes linóleum helyett korszerű ipari padló burkolat kerül. Lecsiszolják, és újra lakkozzák a csoportszobák parkettaburkolatát és a bútorokat. A játszótér fa- és fémjátékait, valamint a kerítést lecsiszolják és lefestik, elvégzik az épület homlokzatán a szükséges javításokat és megszépül az udvar is. A Mapei Kft. munkatársai mellé csatlakoznak az óvoda dolgozói is.

Az önkéntes munka mellett a Mapei Kft. munkatársai hetekkel ezelőtt gyűjtésbe kezdtek, hogy játékokat is ajándékozhassanak a gyerekeknek. Az összegyűlt játékokat szombaton vehetik át személyesen az óvodások és Machán Jánosné óvodavezető.az ünnepélyes átadáson.

„A társadalmi felelősségvállalás kiemelten fontos számunkra, ezért erőforrásainkhoz mérten minden évben segítünk. Az elmúlt évben a gyürei Wesley János Általános Iskolát támogatuk. Óriási segítség ez egy ilyen nehéz helyzetben lévő intézménynek, mint a Lórántffy Óvoda” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője, aki természetesen maga is ecsetet ragad szombaton.

Hozzátette: Ugyanakkor mindez számunkra is hasznos, mert jót cselekedni jó érzés, ami még jobban összekovácsolja a vállalati közösséget.

Az óvoda felújításhoz csatakozó további támogatók:
AVE Miskolc Kft.
Bányász Kulturális Egyesület Miskolc-Pereces
Hússzék Bt
Kádas Frucht Kft
Kiss Gábor alpolgármester
Környezet és Természetvédelem Országos
Szövetsége /KOKOSZ/