Semmi meglepetés. Csiba Gábor marad igazgatónak

Megszületett a döntés az első körben államosított fővárosi és megyei kórházak főigazgatói pályázatairól – írta a Medical Online. A híroldal információi szerint vidéken szinte minden korábbi vezető a helyén marad, a fővárosban viszont meglehetősen sok helyen lesz váltás. Az egészségügyi államtitkárság szerint viszont még nem született döntés a kórházvezetői posztokra kiírt pályázatok ügyében.

 

A korábbi főigazgató pályázata nyert Miskolcon (Csiba Gábor), Győrben (Tamás László János) és Zalaegerszegen (Csidei Irén) – írja a Medical Online, amely nem nevezte meg forrásait. A beszámoló szerint szintén az eddigi vezető irányíthat Szekszárdon (Muth Lajos), Kaposváron (Repa Imre), Szentesen (Várkonyi Katalin), Székesfehérváron (Csernavölgyi István), Kecskeméten (Svébis Mihály), Gyulán (Kovács József), Salgótarjánban (Bercsényi Lajos) és Szolnokon (Bene Ildikó).

Medgyassay Balázs vezetheti tovább a farkasgyepüi tüdőgyógyintézetet, míg Bálint Beatrix a deszki mellkasi betegségek szakkórházát. A Medical Online értesülése szerint új főigazgató lesz viszont a tatabányai Szent Borbála Kórházban (Fain András), illetve az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban (Pák Gábor). Egy ideig még Baráth Lajos marad a makói kórház főigazgatója, de itt nyilván új pályázatot írnak ki, ha a terveknek megfelelően az intézmény integrálódik a hódmezővásárhelyi kórházba – teszi hozzá a beszámoló.

A fővárosi kórházak esetében úgy tudni, már nagyobb volt a mozgás, bár a Péterfy Sándor utcai Kórházat változatlanul Sásdi Antal, az újpesti Károlyit Bocskai Tamás, a Szent Imrét Bedros J. Róbert, míg az Uzsoki utcait Golub Iván főigazgatja. Bors Katalin is marad a visegrádi rehabilitációs kórház élén. Az Egyesített Szent István és Szent László élére Müller Péter kerül, a Heim Pál Gyermekkórházat a jövőben Nagy Anikó irányítja, a Szent János Kórház élére visszatér a korábbi főigazgató, Kázmér Tibor, a Jahn Ferenc vezetője Ralovich Zsolt lesz, míg a Központi Stomatológiai Intézeté Kivovics Péter – írja a Medical Online, amely nem nevezte meg forrásait.

A Nyírő Gyula Kórház élére – tekintettel arra, hogy vélhetően itt kap helyet az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet – Németh Attila, az Országos Pszichiátriai Központ szakmai igazgatójának pályázatát fogadták el. A legtöbben egyébként a Jahn Ferenc Kórház vezetői posztját célozták meg, ide 11 pályázat érkezett, a képzeletbeli dobogó második helyezettje a Szent János Kórház hat, és a Nyírő Gyula Kórház ugyancsak hat jelentkezővel, míg a harmadik a Heim Pál Gyermekkórház négy pályázóval.

Ami a gazdasági társasági formában működő kórházakat illeti, a debreceni Kenézy Kórház nonprofit kft. ügyvezetője változatlanul Lampé Zsolt marad, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding esetében viszont a szervezethez tartozó tagkórházak – nyíregyházi, mátészalkai, nagykállói intézmények – igazgatói posztját pályáztatják meg.

Az egészségügyi államtitkárság a Medical Online információit ‘találgatásoknak” mindősítette, és közölte, még nem született döntés a kórházvezetői posztokra kiírt pályázatok ügyében. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkársága úgy fogalmazott, nem kívánnak reagálni a sajtóban megjelent „találgatásokra”.