Kriza Ákos a Hír TV-ben.  Egy szó sem igaz…

Kriza Ákos, Miskolc fideszes  polgármestere szerint nem tartalmaznak semmilyen konkrétumot azok a feljelentések, amelyekről az MSZP beszámolt.

 

A miskolci MSZP hetvenhét ügyben – köztük a városi vagyonkezelőnél kifizetett prémiumok és az új villamosok beszerzése miatt – tesz feljelentést, számításuk szerint ezekben az ügyekben csaknem három és fél milliárd forint kár érte a borsodi megyeszékhelyet – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő.

Azt is közölte, hogy nagyjából ötven esetben hűtlen kezelés miatt tesznek feljelentést, de okirat-hamisítás, hanyag kezelés és hatóság félrevezetése miatt is a nyomozó hatósághoz fordulnak.

Kriza Ákos a Hír TV Rájátszás című műsorában erre reagálva azt mondta, „egy szó sem igaz abból”, amit az MSZP állít, minden vád „lebegtetett”, és nem tartalmaz konkrétumokat. Mint mondta, 2010-ben megdöbbentek azon, hogy a város milyen gazdasági helyzetben van, 74 ügyben később feljelentést is tettek, de ezek még nem kerültek vádemelési szakaszba.

Földesi Norbert, az MSZP miskolci frakcióvezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a város a legkedvezőtlenebb ajánlat mellett döntött az új villamosok beszerzésekor, illetve hogy a veszteséges városi vagyonkezelőnél a tavalyi év végén prémiumot osztottak a cég vezetőinek, jogilag is megkérdőjelezhetően.

Kriza Ákos 2011 márciusában tett feljelentést, mert több bűncselekmény gyanúja is felmerült az önkormányzatnál, az önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt.-nél, illetve annak leányvállalatainál. A könyvvizsgálói jelentés, majd a jogi felülvizsgálat csaknem 30 milliárd forint hiányt és kárt tárt fel. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség április elsején rendelt el nyomozást.