Tisztelt Sajtó!  Tisztelt Érdeklődő!

 

Kormányhivatal Új eljárásra kötelezte Miskolc MJV jegyzőjét, mivel az eddigi eljárásai jogszabálysértők, mivel nem az irányadó jogszabályok figyelembevételével folytatta le az eljárásokat.

https://acrobat.com/app.html#d=cgfHEMhxBEwSpHJDm4RhuQ

Részletek:

Mint ismeretes Miskolc MJV Jegyzője több jogszabálysértő környezetvédelmi eljárást folytatott Miskolc különböző területein.

A hatályos rendeletek egyértelműen megállapítják, hogy kibocsátó köteles egyedi szennyvízgyűjtőt építeni a szennyvíz gyűjtésére, ill Kazincbarcikai Városi ügyészség megállapította, hogy kötelezni kell a lakosokat a közműpótló műtárgy létesítésére és használatára, mivel a közműpótló hiánya veszélyezteti az egészséget, illetve a környezetet. A már korábban kiszabott bírság önmagában nem elegendő a jogszabályban meghatározottak kikényszerítésére.

Miskolc MJV jegyzőjénél idáig ezek a kötelezések süket fülekre találtak, ezért BAZ Megyei Kormányhivatal Új eljárást rendelt el, melyben meghatározta MMJV Jegyzője számára, hogy iránymutatásai alapján az alábbiak alapján szükséges meghozni a jogilag megalapozott döntést:

– a hatáskörébe tartozó ügyekben el kell járni, és amennyiben okot adó körülmények fennállnak (nincs engedélyezett szennyvízelhelyezés) az eljárást meg kell indítani. Nem kell elutasítania az eljárásokat, ahogy idáig tette, hanem addig intézkedjen (végzésben kötelezze a jogszabálysértő lakosokat) ameddig a jogszabályoknak megfelelő helyzet elő nem áll, és addig az eljárások megszüntetésére sem hozhat határozatot.

– Egyesületünk ügyféli jogállását vegye figyelembe és azt tartsa tiszteletben.

– Mivel az eddigi eljárásai jogszabálysértők, – nem az irányadó jogszabályok figyelembevételével folytatta le az eljárásokat – köteles a jogszabályoknak megfelelően eljárni, melynek eredménye a jogszabályban előírtak megvalósulása kell, hogy legyen.

Megjegyzés: Egyesületünk reménykedik abban, hogy MMJV Jegyzője fel tud nőni a feladathoz, és a felvett fizetéséért el tud kezdeni dolgozni.

– a panaszbeadványok esetében se mulassza el az intézkedést, ne mellőzze a kért kivizsgálásokat.

Miskolc 2012-06-28

Tisztelettel.

Szemes István elnök

Települések Megmaradásáért Egyesület

Bővebben:

http://www.miskolcmegmaradasaert.eoldal.hu/