Hazánkban rendezte világkonferenciáját  a Bosch. Itt volt a cég krémje. Miskolc vezetésének azonban ez sem volt elég fontos.

 

Kiderült, hogy itt járt az egész Bosch! Gondoltam a vízcsapból is ez folyik majd, de tévedtem. Elképesztő, hogy egy ekkora pozitív hír sem lépi át az ingerküszöbüket. Uraim! Kommunikációs tanácsadóik teljesen alkalmatlanak. Tanácsolom, hogy még a pálya közeléből is zavarják el őket! Vagy mégsem csak bennük van a hiba?

Mi is történt?

E hónap közepén Magyarországon rendezték meg, a Bosch gyártási konferenciát. Ezt az eseményt kétévente szervezik és a világcég összes gyárigazgatója, gyártási specialistája a Bosch legfelső vezetőivel egyetemben részt vettek ezen a nem mindennapi rendezvényen. Ezt úgy kell érteni, hogy több mint 360(!) gyárigazgató (Amerikától-Kínáig), gyártási specialista és a komplett elnökség Miskolcon tartózkodott. Olyan emberek, akik az elkövetkezendő 25-50 évben meghatározzák a Bosch jövőjét, döntenek az eljövendő beruházások felett! Az esemény különlegessége, hogy először rendezték Németországon kívül és remek dolog, hogy éppen hazánkban!

Ha egy város ilyenkor fülest kap, mindent megtesz azért, hogy kedvező képet mutasson magáról. Minimum, hogy itt szállásolják el őket, nem pedig Egerben! (Ahol egyébként két szállodát foglaltak le részükre. Apropó, tudják ezt a miskolci hoteltulajdonosok?) De leginkább elhitetik a Bosch vezetőivel, hogy itt kiemelten kezelik őket! A város vezetői bemutatják nekik Miskolcot, meghallgatják a vendégeket, esetleg koccintanak velük. A csaknem félezer német valahová csak elvitte volna a hírünket.

Nézzétek meg a hírportálokat! Sehol semmi. Zártkörű lett volna a rendezvény? Nemigen, hiszen a boschosok egy éve készültek rá, többezer ember tudott róla.

Miskolc vezérkara ezek szerint vagy értesült arról, hogy mi készül, (ami elég gáz), vagy egyszerűen nem tartotta elég fontosnak, hogy teljes mellszélességgel odategye magát. Ez hazai pályán igen nagy blama.

Valahol persze megértem őket, hisz vannak itt lényegesebb ügyek: Avasi és Földes gimnáziumok igazgatóinak eltávolítása, saját dolgozók megfigyelése! És még mindig sok az elhelyezendő rokon, egykori iskolatárs! Mindenre nem juthat idő!

(Káli Sándor/tuzkoves.blog.hu)