Idén első ízben  rendezik meg. A helyszíneken, Boldogkő várában és Arkán színes programokkal várják az érdeklődőket.
Boldogkőváralján és Arkán rendezik meg július 14-én az I. Gönci Barack Fesztivált. A kapunyitás a boldogkői várban 10 órakor lesz, az arkai rendezvények 17.30 órakor kezdődnek.

 

Aki az alábbi listán szereplő csoportok közül bármelyikbe is tartozik, annak a jövő hétvégén Boldogkőváralján és Arkán van a helye:

Családosok
Számtalan gyermekprogram, varázslatos, természet közeli helyszíneken. Barackos játszóházzal, dombon magasodó, középkori várral, Levente Péter előadásával, kézműves foglalkozásokkal, gurulós kisvonattal, rotyogó, nagy üstökkel, barackvelőt kavargató nagymamákkal, száj széléről édes baracklekvár-nyalogatással.

Pálinkabarátok, gasztronauták és egyéb hedonisták
Badár Sándor szövegével csúszó kiváló pálinkák, látványfőzde-látogatás, barackos hangulatú borok jazz mellett, idilli tájban, ráadásul a környék legendás éttermeinek kínálatában együtt, egy helyen, egy napon lehet belekóstolni. Ős Kaján, Gusteau Kulináris Élményműhely, Sárga Borház, Oroszlános Borvendéglő, Magita Hotel, Erdőfénye Kastélyszálló.

Helyi lakosok, akik büszkék arra, amijük van
Mert kincs van a kezükben, olyasmi, amely másnak, máshol nincs. A Gönci barack. Csak itt és csak nekik. Kivétel nélkül mindenki szereti.

Nem helyi lakosok, de szeretik a szépet és tudják, mi a jó.
Harmónia, szépség, érintetlen természet, kirándulásra hívogató Kéktúra-ösvény, összehajló ágak, töményen csorgó napsugár, lépőkövek a patakban, mesebeli házak, nemes lelkű grófok és bátor lovagok hátrahagyta ősi falak, sodró erejű koncert az esti Várban.

Az I. Gönci Barack Fesztivált érték- és hagyományteremtő rendezvénynek szánják a szervezők, ahol a családok, a helyi értékekre, itteni adottságokra büszke emberek és a kajszi ízéért különböző formákban rajongók együtt ünnepelhetik az istenáldotta környék egyik legnagyszerűbb adományát.

A rendezvény programjáról ide kattintva részletesen is olvashat.