Miskolc jelenleg nem tud több száz hektáros egybefüggő területet biztosítani a nagybefektetők számára – vélekedett Tompa Sándor, aki szerint a megoldás a több kisebb tematikus ipari park kialakítása lehet. – Keresni kell az összefogás lehetőségét a környező településekkel, amelyek szabad területekkel rendelkeznek – tette hozzá.
Jelentős kárt okozna
Ezzel szemben a politikus szerint a legutóbbi – múlt heti – közgyűlésig nem történt semmi, hiszen akkor fogadták el a képviselők a MIK Zrt idei ingatlangazdálkodási tervét. Ebben a közműveket is magában foglaló 60-75 hektáros terület, az úgynevezett csemetekert lenne a fejleszthető iparterület. Tompa szerint azonban mindezzel kapcsolatban az egyik legnagyobb probléma az, hogy a terület nem Miskolchoz, hanem Sajószentpéterhez tartozik, ráadásul több száz milliós forintos jelzálog terheli és semmilyen infrastruktúrával nem rendelkezik.
Az MSZP frakció tagja azt a kérdést is feszegette, hogy az „elúszott Raiffeisen projekt miatt kirúgott-e valakit” Miskolc polgármestere?  boon.hu