Tállai András államtitkár, Belügyminisztérium

 Íme a szégyenválogatott csapatkapitánya, a Fidesz vasökle, az időkapu kőkemény őrzője. Különleges képessége, hogy bárkit képes szimpatikussá tenni, akivel ő fordul szembe: legendás jelenete például, amikor a szocialista éhségmenet tagjait akarta megszondáztatni, majd ő maga nem volt hajlandó megfújni a szondát. Tállai beszélt egyedül arról, hogy Ángyán Józsefnek nincs helye a frakcióban – más kérdés, hogy ezt valószínűleg sokan így gondolják, csak ő mondta el ezt egyedül névvel, nem „nevének elhallgatását kérő forrásként”. A kapitányi szalagot mégis parlamenti szerepléseivel érdemelte ki. Vidéki kollégiumokban állítólag be kellett tiltani azt a játékot, hogy mindenki megiszik egy felest, amikor az államtitkár azt mondja, elmúlt nyolc év, mert többen kórházban kötöttek ki emiatt. Tállai világában SZDSZ-es és MSZP-s szörnyek uralkodnak még, ő pedig időcsapdába kerülve örökké arra van kárhoztatva, hogy ezek ellen küzdjön.

Zsiga Marcell képviselő, Fidesz

 

– Na ide figyelj, te szerencsétlen. Ezt most megkeserülöd. Hát azért foglalkoztatunk milliárdokért tanácsadókat, hogy aztán egy ilyen hülye odaálljon a kamera elé, miközben azt sem tudja, hol van és belemondja, hogy meg lehet élni 47 ezer forintból? Aztán mi meg magyarázkodhatunk hónapokig, miközben az egész világ ellenünk van? Tudod mit szabadítottál ránk? Megérdemelnéd, hogy azonnal repülj a pártból.
– Ne, könyörgöm, ne, bármit megteszek!
– Akkor most először is körömvágó ollóval vágod le a füvet a felcsúti futballakadémián, aztán személyesen tisztogatod le egy fogkefével a Közgép összes munkagépét, minden nap egy órát töltesz internetes fórumokon azzal, hogy Ángyán József kitalált beteges szexuális szokásairól írsz, aztán aláírsz minden törvénymódosítót, amit eléd teszünk, de szó nélkül, és akkor talán megbocsátunk.
– Bármit megteszek, bármit! – hangozhatott egy sötét katakombában a Fidesz titkos földalatti bázisán, aminek eredménye egy teljesen megérdemelt hely Zsiga Marcellnek a szégyenválogatott középhátvédjeként.  index.hu