Szladics kolléga grill kategóriában hasított

Újabb gasztrosikert mondhat magáénak kollégánk : Szladics István bronzéremmel tért haza a mintegy 170 csapatot felvonultató kispiaci IV. Nemzetek Főzőversenye Határok Nélkül rendezvényről. A hétvégi látványos rendezvényre az egész Kárpát-medence területéről érkeztek az alkalmi és profi szakácsok.

 

A házigazda vajdasági ízek mellett szerbiai, felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és magyarországi jellegzetes és különleges gasztronómiai fogásokkal mutatkoztak be a résztvevők – több kategóriában. A Szladics István marketinges kollégánk által elért siker grill kategóriában született: zöldfűszeres, olajban pácolt pikáns szüzet tálalt medvehagymás pityókakorongra fektetve.

– Tavaly és tavalyelőtt vadas ételekkel indultam, tavaly például vaddisznópörköltet készítettem puliszkával és áfonyaszósszal, most pedig ezt a mifelénk, Borsod megyében közkedvelt ételt – nyilatkozta. – Tíz éve rendszeresen járok főzőversenyekre, ezzel az étellel pedig az elmúlt három hónapban három aranyérmet szereztem, és úgy gondoltam, megtisztelem Varbai András barátomat, hogy ha már meghívott, egy ilyen különleges ételt készítek.  minap.hu