Gyurcsány Ferenc újabb miskolci látogatása  kapcsán tartott sajtótájékoztatót kedden Sebestyén László fideszes országgyűlési képviselő, a párt városi elnöke, és Kiss János, a Fidesz városi frakcióvezetője is.

 

Kiss János szerint Gyurcsány Ferenc és társai „enyhén szólva is elkéstek” az Avas problémáinak kezelésével. Mint a frakcióvezető fogalmazott, 2006-ban, amikor kormányon voltak, s meghozták a hibás „fészekrakós” jogszabályt – amit aztán sokan játszi könnyedséggel kijátszottak – még nem volt ekkora a baj, könnyen kezelhető lett volna a probléma. A jogszabály módosításával, megfelelő intézkedésekkel idejében elejét lehetett volna venni, hogy beinduljanak a negatív társadalmi folyamatok.

– Akkor nem törődtek ezzel, hagyták eszkalálódni a problémákat, amelyekkel most nekünk kell megbirkóznunk, jóval nehezebb körülmények között – mondta el a frakcióvezető, aki szerint az avasiak sem „most jöttek le a falvédőről”, nem lehet őket olyan illúziókkal hitegetni, hogy valakik, akik 2006-ban, kormányon nem tudták – akarták – megoldani a városrész problémáit, most, 2012-ben majd ellenzékből megteszik. Mint Kiss János fogalmazott, „elkoptatott, lejáratódott” személyekről, politikai formációról van szó, és az is elgondolkodtató, hogy a Demokratikus Koalíció helyi önkormányzati képviselői ma is az MSZP-frakcióban ülnek, a Magyar Szocialista Párt pedig nem nyilvánított véleményt Gyurcsány Ferenc látogatásával kapcsolatban. Márpedig a „hallgatás beleegyezést jelent”.

Sebestyén László azokról az intézkedésekről szólt, amelyeket a jelenlegi városvezetésnek kellett meghoznia a tisztességes lakók nyugalma, biztonsága érdekében. Mint mondta, szinte napi rendszerességgel ellenőrzik a város valamelyik problémás részén az együttélés szabályainak, a városi rendeleteknek a betartását, ennek eredményeképpen egyre több „fészekrakó” szedi a sátorfáját, érezhetően javul az emberek biztonságérzete. A politikus megemlítette, hogy a városvezetés és az országgyűlési képviselők lobbi-tevékenységének köszönhetően Miskolc és kistérsége arányaiban és abszolút értékben is az egyik legtöbb lehetőséget kapta új munkahelyek létrehozására a közmunka-programban. A gazdasági társaságoknál is létszámbővítések várhatók, amelyekről hamarosan be fognak számolni.

– Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy konszolidáljuk a helyzetet, visszaadjuk az emberek biztonságérzetét a szocialista kormányok rombolása után – hangsúlyozta a képviselő, aki szerint Gyurcsány Ferenc és társai csupán „politikai cirkusz”-t csinálnak, ebből akarnak tőkét kovácsolni maguknak Miskolcon, „ahol talán még meghallgatja őket 20-30 ember”.

Sebestyén László felhívta a választók figyelmét, „ne dőljenek be ennek”, azoknak higgyenek, akik a törvénytisztelő emberek pártján, azért dolgoznak, hogy mindenki számára biztosítva legyenek a normális élet feltételei.