Fedor Vilmos ma sajtótájékoztatót  tartott két fontos, városunk közművelődési, kulturális életét érintő kérdésről. Fedor Vilmos önkormányzati képviselő sajnálatos módon nem volt ott, amikor ezeket az ügyeket a városi képviselő-testület június 21-i közgyűlésén alaposan, mindenre kiterjedő módon megvitatta. Fedor Vilmos ugyanis a közgyűlési munkanap legelején, a szocialista képviselőtársaival egyetemben elhagyta a vita helyszínét, a városi közgyűlést. Azután június 21-én, csütörtökön sem a közművelődés városi ügyeivel foglalkozott, hanem akkor is sajtótájékoztatót tartott. Csakúgy, mint ma. Ilyenek ezek a szocialisták, Miskolc lassan kezd hozzászokni: szerepelni nagyon, dolgozni nagyon nem szeretnek. 

Ha Fedor képviselő a közgyűlési munkát választotta volna június 21-én, nem szenvedne ma súlyos információhiányban és sajtótájékoztatóján megfogalmazott kérdéseit ott, a közgyűlés helyszínén tehette volna fel, a vitában pedig esetleg meggyőző módon érvelhetett volna. Ám valószínűleg Fedor képviselőre akkor nem szegeződött volna egyszerre és egy időben annyi kamera, mint mai sajtótájékoztatóján. És a város közművelődési viszonyaiért való aggódását sem hallgatta volna egyszerre és egy időben annyi újságíró, mint ma.

Valószínűleg itt van a kutya elásva: Fedor képviselő és a miskolci szocialisták ma már sokkal jobban szeretnek az újságírókkal beszélgetni, mint képviselőtársaikkal a közgyűlésen érvek kereszttüzében vitatkozni.

Ezért nem tudhatja Fedor, hogy a volt megyei kulturális intézményhálózat forrásait erre az esztendőre – mint az a közgyűlési vitában és a bizottsági előkészületek során is elhangzott -, egy belügyminisztériumi rendelet alapján kiírt pályázat biztosítja.
A görömbölyi kulturális élet, benne a különféle egyesületekkel pedig éppen most pezsdül meg azzal, hogy az új közművelődési megállapodás sokkal szélesebb körből merít, mert egyúttal megszüntet korábban privilegizált helyzeteket.

Lehet, Fedor képviselőnek és kapcsolati hálójának éppen ez nem tetszett, és ezért szaladt a sajtóhoz, a kamerák kereszttüzébe.

A miskolciak mindezek miatt csupán egyetlen dologra kíváncsiak. A dologtalan szocialisták, Fedor és Mokrai, vajon a júniusi tiszteletdíjukért, ott a városháza kasszájánál megjelennek majd? Vagy inkább tartanak ehelyett is egy jó kis sajtótájékoztatót?
Nánási-Kocsis Norbert FIDESZ önkormányzati képviselő