„Azon a reggelen arra ébredtem, hogy nem bírom tovább, rendet kell teremtenem közöttük és Ógyallán” – a pozsonyi Sme napilap értesülései szerint igy vallott pénteken a rendőrségen Juhász Milán, aki nyolc nappal ezelőtt három férfit lőtt agyon, egyet pedig életveszélyesen megsebesített a Révkomáromhoz közeli kisvárosban. 

 

Marián Botos ógyallai (Hurbanovo) rendőrparancsnok elmondta: a három áldozat és több családtagja büntetett előéletű volt, lopások és hivatalos személyek életveszélyes megfenyegetése miatt vádolták, de jogerősen még nem ítélték el őket. – Tavaly júniustól összesen tizenháromszor intézkedtünk Lakatosékkal szemben, közrend megsértése, csendháborítás, tiltott szemétégetés miatt. Többször házkutatást is tartottunk náluk, mert megalapozott gyanúnk szerint a helyi fémhulladék-gyújtőből loptak, ezen kívül másoktól eltulajdonított gépkocsikat szedtek szét és az alkatrészeket árulták. Legtöbbször a szolgálatban levő Juhász Milán is ott volt, s alighanem már nem bírta idegekkel a közösségi élet normáihoz alkalmazkodni képtelen személyek garázdálkodásait – közölte a rendőrparancsnok.

 

Svetozár Droba szerint nyilván ez lehet a gyilkosság oka. – Vannak olyan emberek, akikben sokáig gyülemlik a feszültség és a düh. Aztán elegendő egy aprónak tűnő mozzanat, s túlcsordul az a bizonyos keserű pohár. Juhász Milánnal is ez történhetett – vélekedett a neves pozsonyi törvényszéki pszichiáter. Robert Kalinák szlovák belügyminiszter a legújabb értesülések kapcsán kifejtette: – Az sem menti az önbíráskodó tettest, ha valóban már nem bírta cérnával. Ugyanis szinte minden rendőr gyakran szembesül alkalmazkodni képtelen polgárokkal és cselekedeteikkel. Ilyenkor és minden más alkalommal is köteles tiszteletben tartani a törvényt és a rendőri esküjét. Juhász mindkettőt a lehető legbrutálisabban sértette meg – hangsúlyozta a belügyi tárca vezetője.nol.hu