A 2010-ben egyaránt Miskolcon  egyéni mandátumot szerző Sebestyén László és Zsiga Marcell módosító indítványát azzal indokolta, hogy noha a Diósgyőri VTK stadionja a leglátogatottabb az országban, a létesítmény állaga mára vészesen leromlott, sőt a déli oldalon életveszélyes néhány szektor állapota.
A fejlesztéssel – amely 2013 végéig elkészülhetne – a déli szektorokat elbontanák, helyettük új lelátót építenének, korszerűsítenék a vizesblokkot és új eredményjelzőt szereznének be, így a diósgyőri stadion nemzetközi mérkőzések és koncertek megrendezésére is alkalmassá válhatna – írták a kormánypárti képviselők indítványukban, amely egyébként az első módosító javaslat a jövő évi költségvetési törvényhez.
A csaknem félmilliárd forintot a politikusok az Emberi Erőforrások Minisztériumának költségvetésében a Nemzeti Sportközpontok beruházásaira elkülönített összegből csoportosítanák át.
A kormány költségvetési javaslatában a budapesti Puskás Ferenc Stadion felújításának elkezdésére és a debreceni stadion rekonstrukciójának folytatására szerepel elkülönített összeg.
A büdzsé általános vitáját jövő héten folytatja le az Országgyűlés.