Javaslat kerül a közgyűlés  elé a város közművelődési feladatainak, ezek ellátásának feltételeiről szóló önkormányzati rendelet megalkotására, az önkormányzat második félévi munkatervének megállapítására, a gyermek-étkeztetéssel kapcsolatos intézményi étkeztetés átszervezésére, valamint közterületek elnevezésére vonatkozóan is.

 

Tárgyal még a grémium egyebek mellett a Miskolc és Felsőzsolca között, illetve a két város belterületén közlekedő, 7-es autóbusz-vonal további üzemeltetéséről, a város középfokú művészetoktatási, feladat-ellátási koncepciójának, valamint a nevelési-oktatási intézményeiben megvalósítható helytörténeti oktatás koncepciójának kidolgozásáról, a CINE-MIS Kft. közszolgáltatási szerződésének jóváhagyásáról.
Napirenden szerepel majd a miskolci önkormányzat és a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. közötti – települési folyékony hulladék gyűjtésére, szállítására és ártalmatlanítására szervezett kötelező helyi közszolgáltatás ellátására vonatkozó – közszolgáltatási szerződés meghosszabbítása, valamint a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem megszűnése esetén az orvosi és gyógyszerészeti kar befogadása is, Miskolcra. minap.hu