Újabb, 5,1 erősségű földrengést észleltek  Észak-Olaszországban, ahol ennek hatására korábban már megrongálódott épületek dőltek össze. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

 

Újabb utórengések – köztük egy 5,1-es erősségű földlökés – rázták meg vasárnap este az észak-olaszországi Emilia-Romagna régiót, amelyben két nagy erejű, valamint sok száz kisebb földmozgás volt az utóbbi 15 napban.

E legutóbbi nagyobb erejű rengésnek az eddigi jelentések szerint nincsenek áldozatai, viszont olyan újabb épületek dőltek össze, amelyek korábban megrongálódtak.

A rengések este fél tíz körül történtek. Sokan azok közül, akik épületben töltik az éjszakákat, ijedtükben ismét kiszaladtak az utcára. A régióban már több mint 14 ezren sátortáborban, sportcsarnokban, szállodában, iskolában vagy az összedőlt házuk mellett felvert sátorban laknak.

A legerősebb vasárnap esti rengés középpontja Modena közelében, Novi di Modena faluban volt, 9,2 kilométeres mélységben, és még Bolognában és Milánóban is érezni lehetett. Összedőlt a falu XVIII. századi óratornya, amely a korábbi rengésekben megrongálódott.

A május 20-i és 29-i két legnagyobb rengés (6-os és 5,8-es erősségű) összesen 23 halálos áldozatot követelt.